Novosti Sport Događanja

Senzacionalna Jelena Buchberger obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske, trenutno je najbolja mlada badmintonašica Europe!

26.05.2022. / Damir Žbulj

Mlada i talentirana Jelena Buchberger još jednom je oduševila svojim nastupom te je obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske, iako joj je tek 16 godina!

Briljirala je Jelena u Čakovcu na državnoj smotri najboljih, kao druga nositeljica je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je nakon velike borbe, preokretom u tri gema, svladala Ingu Sadaić (19:21, 21:10, 21:13), dok ju je u polufinalu čekala iskusna Matea Čiča, suparnica koju je lani iznenadila u finalu.

Ove godine je bila uvjerljivija, iako u prvoj dionici nije nedostajalo drame, međutim, na kraju je s 23:21 i 21:13 ušla u veliko finale.

Luna Šaban tamo nije imala nikakve šanse i Jelena je s 21:8 i 21:11 stigla do nove velike titule!

Jelena je nastavila nizati sjajne rezultate u jakoj međunarodnoj konkurenciji, nakon što je u Opatiji osvojila srebro na turniru 58 europskih mladih igračica. U finalu Adria U17 Internationala bolja je bila prva nositeljica, Slovakinja Johanka Ivanovičova.

Ponajbolja sportašica našeg grada i članica BK Velika Gorica trenutno je vodeća na ljestvici najboljih badmintonašica do 17 godina!

Želimo Jeleni puno uspjeha i sreće na idućim nastupima, a prvi ju čeka u Poljskoj, gdje je ove sezone već bila zlatna.



Uspješna je bila i Lucija Buchberger, koja je u paru s Dorom Dragičević osvojila broncu u ženskim parovima!

Podijeli