Novosti Sport Događanja

Sambo majstor Enzo Šušković i ove godine zlatni na prvenstvu Hrvatske!

10.04.2024. / Damir Žbulj

Zagrebački sportski centar Fairplay bio je domaćin 15. izdanja prvenstva Hrvatske u sambu za kadete, juniore i seniore, u suorganizaciji Zagrebačkog sambo saveza i Hrvatskog sambo saveza.

Sambo je borilačka vještina nastala u bivšem SSSR-u, a sam naziv je kratica za 'Samoobranu bez oružja'.

Postoje dvije inačice, sportski i combat sambo, koji je i brutalniji.

Sjajan rezultat na državnoj završnici ostvario je i ove godine naš gorički borac Enzo Šušković, inače član SK Zag, koji je u seniorskoj konkurenciji do 79 kilograma u sportskom sambu osvojio naslov prvaka. Zlatnu medalju osvojio je u okršaju s Josipom Jovanovićem iz Splita.

Dario Grgić je u konkurenciji seniora iznad 98 kilograma osvojio srebro, u finalu je ovaj put bolji bio njegov klupski kolega Karlo Krajačić.

Na prvenstvu je sudjelovalo gotovo 200 natjecatelja i natjecateljica iz sedam hrvatskih klubova iz Zagreba, Splita i Osijeka.

Ekipno je najuspješniji na kraju bio Sambo klub Zag iz Zagreba.

Bila je ovo sjajna prilika za sve borce da se pokažu pred izbornicima za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 9. do 12. svibnja u Novom Sadu.

 

 

 

 

Galerija slika

Sambo majstor Enzo Šušković i ove godine zlatni na prvenstvu Hrvatske! Sambo majstor Enzo Šušković i ove godine zlatni na prvenstvu Hrvatske! Sambo majstor Enzo Šušković i ove godine zlatni na prvenstvu Hrvatske! Sambo majstor Enzo Šušković i ove godine zlatni na prvenstvu Hrvatske!

Podijeli