Novosti Sport Događanja

S igračem manje do vrijednog boda: Radošević u zadnjim sekundama spasio remi u Koprivnici

04.03.2023. / Damir Žbulj

Porazom Šibenika u Varaždinu otvorila se šansa da Gorica slavljem u Koprivnici smanji zaostatak za 'zonom spasa' na samo pet bodova, međutim, nikome nije lako pobijediti Slaven Belupa na njihovom travnjaku pa tako niti turopoljskom prvoligašu, koji se grčevito bori za opstanak...

Prošlotjedna pobjeda nad Lokosima vratila je Goričane u život, no, trener Sopić morao je ponovno napraviti promjene u prvih 11. Nije na raspolaganju imao 'kartonirane' Pršira i Mrzljaka, već dugo je ozlijeđen Toni Fruk, ali je ponovno zaigrao s dvojicom napadača i to se još jednom pokazalo kao formacija u kojoj se njegovi igrači dobro snalaze.

Već je praktički u prvom napadu Gorica mogla do prednosti, samo da je Kapulica malo bolje zahvatio loptu glavom na petercu.

Međutim, prva prava šansa bila je ona domaćih igrača, kad je Bosec pronašao Crnca, a njegov udarac je od bloka odsjeo na gredi.

Prvo poluvrijeme je proteklo u borbenoj igri, ali više nije bilo konkretnih prilika.

Sopić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Kapulicu i neprimjetnog Jurića, a u igru je poslao Julardžiju i junaka pobjede nad Lokosima, Kristiana Fućka.

Sve je izgledalo sjajno nakon 53. minute, kad je sjajno povukao Ndockyt, odlično je proigrao Josipa Mitrovića, koji je majstorski poentirao pored nemoćnog Čovića, svojevremeno i čuvara mreže Gorice.

Međutim, prednost Crveno-crnih nije trajala dugo...

Pola sata prije kraja Bosec je dalekometno bacio aut u gostujući 16-erac, lopta je iznenadila Bralića, Radošević je sjajno obranio udarac Manaja, ali lopta se odbila do Crnca, koji je ipak uspio pronaći put do mreže.

Ključni trenutak utakmice bilo je isključenje Steenvoordena u 75. minuti, nakon oštrog starta i uklizavanja u noge Crnca, međutim, dojma smo kako je sudac Ante Čulina ipak prestrogo 'potegao' izravni crveni karton i kako je stoper Gorice mogao proći i s javnom opomenom.

U završnici dvoboja Slaven Belupo je pritisnuo, a sve je moglo završiti tragično u sudačkoj nadoknadi, međutim, vratar Radošević prometnuo se u junaka te je fantastično obranio zicer Božića.

Dobro je na kraju završilo, konačnih 1:1 vrijedan je ovo rezultat za Goricu, koja je zaostatak za Šibenikom sada smanjila na 'samo' sedam bodova.

Još je 12 kola do kraja, a već u petak na Gradski stadion dolazi Istra 1961. 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 22 +39 55
2. Hajduk 23 +11 44
3. Osijek 23 +7 35
4. Varaždin 24 -4 33
5. Slaven Belupo 24 -11 33
6. Istra 1961 23 -1 31
7. Rijeka 24 -4 31
8. Lokomotiva 23 -4 25
9. Šibenik 24 -13 20
______
10. HNK Gorica 24 -20 13

 

(Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Podijeli