Novosti Sport Događanja

Rukometaši pobjednički krenuli u Ligu za ostanak

25.03.2018. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice vrhunski su otvorili Ligu za ostanak, domaćim 27:24 (15:10) slavljem nad Sesvetama, ekipom koja ih je ove sezone već dobila dva puta, kod kuće u prvom dijelu prvenstva i u Velikoj Gorici u osmini finala Kupa.

U otvaranju susreta gosti su diktirali ritam, ali su naši rukometaši sjajnom serijom od sedam uzastopnih golova otišli na 11:5. Domaćin je na predah otišao s pet golova prednosti.

Ipak, u nastavku su Sesvete uspjele uhvatiti priključak, gosti su stigli na samo gol zaostatka, ali raspoloženi Davor Ćavar s dva uzastopna pogotka osigurava ključnu razliku za uspješnu završnicu.

Ćavar je na kraju i predvodio napad Gorice s ukupno deset golova. Sladoljev je bio siguran među vratnicama s 12 uspješnih intervencija. U dresu Sesveta Mihaljević se u listu strijelaca upisao sedam puta.

U preostalim susretima Zamet je s 34:29 nadigrao Metalac, dok su Umag i Karlovac odigrali bez pobjednika (26:26).

Gorica je ovom pobjedom 'preskočila' Sesvete i stigla do treće pozicije na ljestvici s 12 osvojenih bodova.

U idućem kolu velikogorički rukometaši 31. ožujka gostuju u Karlovcu.

Premijer liga, Liga za ostanak, 1. kolo:

HRK Gorica - MRK Sesvete 27:24 (15:10)

HRK Gorica: Sladoljev 12 obrana, Nikola Lončar, Josip Dijanić; Hrvoje Ceković 3/5, Ivan Borić 2/2, Luka Marjanović 4/5, Ivan Laljek 1/1, Ivan Matić 2/7, Jakov Pušić, Josip Nedić, Davor Ćavar 10/13, Ozren Vučićević, Ivan Žarković 3/4, Marko Goršeta 171, Tomislav Barišić, Stipan Šimunović. 

 

 

Podijeli