Novosti Sport Događanja

Rukometaši Ligu za prvaka otvaraju domaćim derbijem sa Sesvetama: Dobro se poznajemo, očekuje nas neizvjesna utakmica

04.02.2023. / Damir Žbulj

Zbog međunarodnih obveza Sesveta u EHF Europskom kupu veliki rukometni derbi Lige za prvaka u Gradskoj sportskoj dvorani igra se ove subote s početkom u 19 sati!

Gorica i Sesvete su prošle sezone igrali nekoliko epskih utakmica u borbi za treće mjesto u Hrvatskoj, a sada će isti suparnici ponovno odmjeriti snage na početku najvažnijeg dijela sezone Paket24 Premijer lige. 

Nakon više od mjesec i pol dana pauze rukomet se vraća u Gradsku sportsku dvoranu, a iz HRK Gorica su pozvali svoje navijače, ali i sve ljubitelje rukometa, da im daju podršku u ovom važnom dvoboju.

"Sesvete su jedna kvalitetna momčad sastavljena od starijih iskusnih i mladih potentnih igrača, momčad koja svakim danom raste i sigurno se nalazi uz bok naše dvije najbolje momčadi, PPD i Nexe. Dobro se poznajemo s obzirom na to da smo prošle sezone igrali dosta puta u borbi za treće mjesto, tako da vjerujem da nas opet očekuje jedna dobra i neizvjesna utakmica," najavio je trener Gorice Andrija Nikolić, koji je na nedavnoj svečanosti Zajednice sportskih udruga Velike Gorice proglašen trenerom godine u našem gradu.

Nikolić je u siječnju, u funkciji izbornika juniorske reprezentacije, kroz kvalifikacije odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo!

Boje hrvatske reprezentacije su u ovoj akciji branili su i rukometaši Gorice, vratar Mislav Turčić, Jakov Dujić, Adam Šalić i Rok Malin, koji je spreman za okršaj sa Sesvećanima: "Liga za prvaka nam je nagrada za sve ono dobro što smo napravili u prvom dijelu sezone. Sesvete su dobra momčad s dobrim pojedincima, mi smo se dobro pripremili, odradili zimske pripreme te smo spremni za nastavak sezone. Nadamo se našoj dobroj igri i podršci naše publike!“

Zbog nastavka EHF Lige prvaka i okršaja s moćnim PSG-om u Areni u srijedu, utakmicu domaćeg prvenstva unaprijed je odigrao i PPD Zagreb, koji nije imao nikakvih problema s Dubravom.

Nexe protiv Poreča igra 11. veljače, a tada kreće i Liga za ostanak u kojoj su Varaždin 1930, Osijek, metković_Mehanika, KTC, Ribola Kaštela, Bjelovar, Rudar, Trogir, Zamet i Moslavina.

Gorica u drugom kolu Lige za prvaka gostuje kod PPD Zagreba, u trećem dočekuje našički Nexe, a onda početkom ožujka igra kod Dubrave.

 

Podijeli