Novosti Sport Događanja

Rukometaši Gorice pred svojim navijačima kreću u novu sezonu: Postali smo poželjna destinacija za mlade rukometaše!

10.09.2022. / Damir Žbulj

Očekivanom i sigurnom pobjedom PPD Zagreba nad ekipom križevačkog KTC-a počela je nova sezona Paket24 Premijer lige. HRK Gorica je smještena u tzv. Ligu A, u kojoj su još i našički Nexe, zagrebačka Dubrava, riječki Zamet, Rudar iz Ruda, Varaždin 1930 te novi prvoligaši, Metković-Mehanika i Ribola Kaštela, prvi suparnik momčadi pod vodstvom Andrije Nikolića, u subotu od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Okupili smo se da predstavimo našu novu, pomlađenu ekipu i otkrijemo naše ambicije za ovu sezonu..."

"Krećemo s dosta pomlađenom momčadi, napustili su nas Laljek, Bura, koji su otišli u Sloveniju i Mađarsku, gdje financijski mogu puno više zaraditi nego u Hrvatskoj. Stiglo je pet, šest mladih igrača, talentiranih reprezentativaca, koji će se u Gorici sigurno afirmirati i pod vodstvom Andrije Nikolića vrlo brzu biti 'novi' Klarica, Srna ili Ćavar, budući oslonac hrvatske reprezentacije," istaknuo je čelnik kluba Neven Karas pa dodao:

"Možda je i najbitnije da je s nama ostao naš trener Nikolić, koji nam je jedna od najčvršćih karika u klubu. Mogli bismo već reći da je 'naš', a tu su naravno i kapetan Ceković, golman Tompa Sladoljev. Oni i na igračkom i na ljudskom planu mogu svim ovim mlađim rukometašima biti primjer!"

"Naš cilj ove sezone je da s ovom mladom ekipom pokušamo izboriti Ligu za prvaka, mislim da se s našom kvalitetom možemo boriti za to. U Europi ćemo imati protivnika iz Češke ili Estonije, nadamo se iz Češke. Nema nikakvog pritiska, a želja nam je što bolji novi međunarodni nastup."

Trener Andrija Nikolić potvrdio je svoju kvalitetu i svake sezone ostvaruje zapažene rezultate. Osvrnu se na novu, pomlađenu momčad, koju više neće predvoditi Ivan Laljek i Lucian Bura.

"Puno će nam nedostajati i Dominik Novak, koji je uz Laljeka i Buru također napustio klub. To je cijela vanjska linija što nije jednostavno nadoknaditi. Stiglo je šest novih igrača, dva krila, pivot i tri vanjska. Rok Malin iz Siska je desno, Maksimilijan Jurić iz Ruda je desno krilo, Julijan Šalić je stigao iz Dubrave, a na vanjskim pozicijama su stigli Dujić iz RK Balić-Metličić, Niko Franković iz Labina i Tin Tomljanović, koji je stigao iz PPD Zagreba na posudbu."

"Ekipa je zaista mlada i sigurno će nam trebati vremena da se uigramo i vjerujem da ćemo svakim danom biti sve bolji i bolji. Utakmice su već stigle i morat ćemo to rješavati u hodu. Tomljanović nam se priključio prije nekoliko dana, ali dečki su stvarno dobro odradili pripreme, odigrali smo i pet prijateljskih utakmica i možemo reći kako je sve dobro odrađeno. Svi su manje, više zdravi, osim Frankovića, koji je stigao iz mlade reprezentacije s ozljedom zgloba i koji je jedini van stroja..."

"Ostali su svi zdravi i jedva čekamo početak i prvo kolo nove sezone!"

Nikolić se nada kako će Gorica ponovno igrati Ligu za prvaka, odnosno, kako će na kraju sezone biti među šest najboljih hrvatskih klubova.

"Iskreno, teško je prognozirati snagu ostalih klubova. Svi su dobri, mala nepoznanica će biti Metković i Kaštela, jer su tek ušli u Premijer ligu, jer su dovodili neke igrače. Svi drugi su ostali u gotovo identičnom sastavu i bit će teško izboriti Ligu za prvaka. Ali se nadam kako ćemo uspjeti ostvariti ciljeve koje smo postavili..."

Gorica će i ove sezone igrati međunarodno natjecanje, EHF Europski kup, što je treća razina europskog nadmetanja. Protivnik će biti ili češki Sokol Nove Veseli ili HC Tallinn iz Estonije.

"U Estoniji smo bili, a s obzirom na financijsku situaciju puno bi nam bilo povoljnije da idemo u Češku. Obje ekipe su kvalitetom slične i s njima mi možemo igrati. Drastična je razlika putovati u Tallinn ili u Češku," nada se predsjednik Karas.

Kapetan će i ove sezone biti iskusni Hrvoje Ceković, ikona velikogoričkog rukometa.

"Novi dečki su se dobro uklopili, svi oni se već znaju kroz mlade hrvatske selekcije. Svi su ih dobro prihvatili i mislim da su se jako brzo prilagodili i koliko vidim sviđa im se ovdje, koliko vidim."

Gorica i dalje surađuje s PPD Zagrebom, ali nije to neka 'neraskidiva veza' dvaju klubova. Direktor Vlado Malbašić nam se pohvalio: "Od 19 igrača koji su pod ugovorom, čak 17 ih ima ugovor s Goricom, a dva su na posudbi iz PPD Zagreba. Samo su Franković i Tomljanović na posudbi, kao i trener Nikolić."

"Od danas je i Dominik Gal igrač Gorice, a ne Zagreba. Ta suradnja je i dalje prisutna, ali nema tu bombastičnih stvari i sutra ta suradnja može prestati, neće biti nikakvih potresa. Ali, dok traje, mi smo zadovoljni. "Niti jedan igrač nije odbio Goricu, postali smo poželjna destinacija, pogotovo za mlade igrače," istaknuo je Malbašić, koji je preuzeo i funkciju sportskog direktora od Drage Kovačevića.

"Puno nam je ta suradnja pomogla u početku, jer je situacija bila teška. Sada je situacija ipak malo drugačija. Ovdje su svoju karijeru počeli graditi i Srna i Klarica, a da ne govorimo o Ćavaru. Zbog svega toga i zbog trenera Nikolića puno mladih reprezentativaca želi doći ovdje," dodao je predsjednik Karas.

Od ove sezone prijenosi utakmica Paket24 Premijer lige ići će Sportskoj televiziji

"Prijenosi će biti nedjeljom u popodnevnim satima, na SPTV. Mislim kako ćemo mi biti 25. rujna u 17 sati doma protiv Metkovića. Još ne znamo u kojoj dvorani ćemo igrati tu utakmicu, jer još iz HRS-a i s televizije mora doći ekipa i vidjeti što im bolje odgovara, zbog rasvjeta i kamera. Mislim da će se utakmice u prijenosu igrati u 'Bakariću', a tamo ćemo igrati i Europu," pojasnio je tajnik Hrvoje Pekera.

Prije početka utakmice predviđena je i mala svečanost, jer će Lucian Bura i Filip Goričanec dobiti prigodne darove za osvajanje dva zlata s hrvatskom reprezentacijom rukometa na pijesku, na Svjetskom prvenstvu na grčkoj Kreti i na Svjetskim igrama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nadamo se pred punim gledalištem naše Gradske sportske dvorane!

 

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA A
1. Nexe 0 0 0 0 0:0 0
2. Metković-Mehanika 0 0 0 0 0:0 0
3. Gorica 0 0 0 0 0:0 0
_____
4. Ribola Kaštela 0 0 0 0 0:0 0
5. Varaždin 1930 0 0 0 0 0:0 0
6. Rudar 0 0 0 0 0:0 0
7. Dubrava 0 0 0 0 0:0 0
8. Zamet 0 0 0 0 0:0

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA B
1. PPD Zagreb 1 1 0 0 32:25 2
2. Sesvete 0 0 0 0 0:0 0
3. Osijek 0 0 0 0 0:0 0
_____
4. Poreč 0 0 0 0 0:0 0
5. Moslavina 0 0 0 0 0:0 0
6. Bjelovar 0 0 0 0 0:0 0
7. Trogir 0 0 0 0 0:0 0
8. K T C 1 0 0 1 25:32 0

Podijeli