Novosti Sport Događanja

Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade: Klinci dobili tenisice, turnir čeka bolja vremena

02.07.2020. / Damir Žbulj

Nažalost, pandemija koronavirus poremetila je brojne planove i sportska događanja u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

Sada već tradicionalni turnir za mlađe dobne kategorije u obje konkurencije, u sklopu svog projekta 'Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade', u organizaciji HRK Gorica i ŽRK Udarnik, trebao se održati proteklog vikenda, ali je ipak odgođen za neka povoljnija vremena.

Cijeli projekt sufinancirala je EU iz Europskog socijalnog fonda, a klinci su ove godine dobili kvalitetne tenisice, kako bi u budućnosti bili što bolji i kako bi mogli što kvalitetnije trenirati.

"Cilj projekta je omogućiti svima bavljenje sportom, ravnopravno, bez obzira na socijalne mogućnosti. Jer kako kaže latinska poslovica 'Mens sana in corpore sano' , zdrav duh u zdravom tijelu, a osmjesi malih i velikih rukometaša dovoljno govore o tome, kao i koristi ovog projekta i pozitivnog djelovanja koji ima na sport, sportaše i širu društvenu zajednicu," prisjetili smo se poruke Hrvoja Pekere, zaduženog za provedbu projekta 'Rukomet svima'.

Vjerujemo kako će to uskoro brojni velikogorički rukometni talenti imati priliku i dokazati i pokazati na sportskom terenu. 

Podijeli