Novosti Sport Događanja

Riječani se vesele povratku navijača na tribine: Posebnu pozornost posvetit ćemo Lovriću

17.07.2021. / Damir Žbulj

Simpatizeri Gorice željeli bi što prije zaboraviti završetak prošle sezone i nevjerojatan 'slobodan pad' pod vodstvom Siniše Oreščanina, kad je turopoljski prvoligaš ostao bez povijesnog plasmana u europska natjecanja.

Šansa ja postojala i u posljednjem kolu, na gostovanju na Rujevici, u izravnom okršaju s Rijekom, ali toliko željeni cilj nije ostvaren.

 

S novim trenerom Krunoslavom Rendulićem, tek nešto više od 50 dana poslije traumatičnog završetka prošle sezone, Goričani kreću u nove izazove, upravo na 'mjestu zločina', na riječkoj Rujevici, gdje su doživjeli najveće razočaranje.

Nadamo se kako će sve to biti jedno vrijedno iskustvo u klupskom napretku i kako će taj bolan poraz na Rujevici biti samo dodatni motiv igračima na početku novog prvenstvenog puta.

Riječani, s druge strane, ne skrivaju optimizam prije dolaska Gorice...

"Nakon pet tjedana priprema počinje novo prvenstvo i jako se tome veselimo! Stvara se neka nova ekipa, vlada dobra atmosfera, zdrava konkurencija i mislim da smo spremni," najavio je trener Goran Tomić.

"Gledali smo nekoliko njihovih utakmica. Prve utakmice su najveća enigma, jer jedno su pripreme, a drugo je kad počne sezona. Očekujemo Goricu baš kao i proteklih sezona, kao jednu čvrstu i organiziranu ekipu, s odličnim izlascima preko njihovog najboljeg igrača Lovrića. I sigurno da smo posebnu pozornost posvetili tome," naglasio je strateg Rijeke pa dodao:

"Kad igramo na domaćem terenu u svakoj utakmici idemo po bodove, a o europskoj utakmici ćemo razmišljati nakon Gorice!"

Rijeka će u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu igrati protiv malteške Gzire United, amaterske ekipe koju jako dobro pamte navijači Hajduka.

Šteta, mogao je to biti i prvi europski suparnik Gorice...

Utakmica na Rujevici na rasporedu je u subotu od 21 sat, igrat će se s gledateljima na tribinama, koji moraju imati COVID potvrdu, no, bit će to sigurno posebna osjećaj za sve igrače na travnjaku, koji već jako dugo ne znaju kakav je osjećaj igrati pred navijačima.

 

Podijeli