Novosti Sport Događanja

Ribolovci humanitarci

12.02.2017. / Sportska redakcija

Ognjen Cahun novoizabrani predsjednik Športsko ribolovne udruge Odra i njegova ekipa u samo pola godine ostvarila je mnoge uspjehe. Dugoočekivana ribička kuća na Ježevu ugledala je svjetlo dana, što je bio samo zamašnjak za daljnje akcije i planove. Sve je započelo prije nepunih mjesec dana kada su članovi Odre na inicijativu predsjednika Cahuna pokrenuli humanitarnu akciju za svoga prijatelja Roberta Beblea, čija se kći Rina teško razboljela.

Razmišljanja nije bilo, te se Odra uključila u prikupljanje pomoći kako bi se obitelji malene Rine što više olakšali bolnički troškovi. U Novom Čiču je tako organiziran turnir u beli, a kako je odaziv bio jako dobar te su u udruzi dobivali signale kako slično druženje treba ponoviti, nije se dugo razmišljalo te se odlučilo na organizaciju novog turnira, ovoga puta u Turopolju. Odaziv je bio još veći, jer uz dvadeset parova koji su se natjecali, dom u Turopolju ispunili su i svi oni koji su na neki drugi način željeli pomoći.

Rezultati su bili i više nego odlični, jer na prvom je turniru prikupljen 4 400 kuna, dok je na turniru u Turopolju prikupljeno 7 500 kuna.

Svi za Rinu

No, tu se nije stalo. U jednom od razgovora koje je predsjednik Cahun vodio s Rininim ocem, Robertom doznao je kako u bolnici osim svojih lutkica nema nikakvu multimedijalnu igračku kojom bi kratila sate između kemoterapija i koja bi joj pomogla da mislima odluta u svijet mašte i fantazije u kojem nema doktora, kemoterapije i igli, već samo njezin svijet.

-U jednom od posljednjih razgovora rekao mi je kako u toj cijeloj strci i komunikaciji s doktorima nije stigao kupiti tablet, na što smo mi odlučili da još jednom krenemo u humanitarnu akciju. U tome su u najvećoj mjeri pomogli naši natjecatelji koji su međusobno prikupili potrebna sredstva i kupili tablet koji joj je uručen- ispričao nam je predsjednik Cahun.



Počinje nova natjecateljska sezona

Osim humanitarnim radom, udruga je kroz ovo vrijeme radila i na pripremi nove ribolovne sezone u kojoj će se članovi Odre imati tri natjecateljske ekipe. Uz ekipu u natjecanju u lovu ribe udicom na plovak (Nevenko Munjić, Jadranko Ceković, Mario Pučko, Bariša Golubić i Nikola Španić) tu je treću godinu zaredom i ekipa u lovu ribe hranilicom na dnu ili federe (Ivan Berdik, Duško Petrina, Tomislav Novak, Braslav Sever, Dragutin, Beganović i Vjekoslav Brdek), a novost je i ekipa za šaranski ribolov koju čine Nevenko Lisec, Ognjen Cahun, Ivan Klarić, Dražen Belčić i Zoran Kotrla.

-Uz ove seniorske ekipe za natjecanja imamo prijavljeno i šestero djeco. Upravo na rad s djecom stavljamo veliki naglasak- priča nam Cahun.

Želja pokretanje Škole ribolova za djecu 

Veliki vjetar u leđa ŠRU Odra je dobila izgradnjom ribolovne kuće na Ježevu. No, na tome kažu neće stati, već ambiciozno najavljuju nove projekte, od športsko- rekreativnog centra pa do pokretanja Škole ribolova za djecu.

-Tendencija škole ribolova je djecu naučiti sportskom ribolovu da se riba kad se ulovi pusti nazad u vodu. Također ih želimo naučiti bitnosti odnošenja prema prirodi kako prepoznati neke anomalije koje se događaju. Drugim riječima želimo im dati jednu veću vrijednost kako je ribolov sportska disciplina koja je najbrže rastuća u svijetu- o budućim planovima će predsjednik Ognjen Cahun.

Ekipa u lovu ribe udicom na plovak vratila se nazad u Drugu ligu te su ambicije ponovno postavljene vrlo visoko, jer godinama je ŠRU Odra dominantna u drugoligaškoj konkurenciji te je najavljen napad na prvo mjesto i povratak među prvoligaše. Ekipa u federu napreduje iz godine u godinu te se u Odri nadaju kako bi dečki ove sezone mogli zauzeti jedno od prva tri mjesta.

Dobrim rezultatima želi se opravdati i ugovor s vodećim proizvođačem ribolovne opreme iz Italije, Tubertinijem koji će pratiti sve natjecateljske ekipe za koje će u ožujku ili travnja održati i edukaciju kako bi ih što bolje pripremili za predstojeća natjecanja.

Podijeli