Novosti Sport Događanja

Rezultati: Derbi u Vukovini, Ban Jelačić i Polet na vrhu

13.10.2019. / Juraj Odrčić

Zbog reprezentativne stanke Gorica nije igrala prvenstvenu utakmicu, no odigrana je prijateljska sa slovenskim Aluminijem, te ostvarena pobjeda 2:1. Nakon pobjede nad Vinogradarom, Kurilovec je nastavak serije tražio na domaćem terenu protiv Vrapča. Domaći su bili puno bolja momčad, promašili mnogo šansi, kao i kazneni udarac. Na kraju ih je to sve koštalo pobjede, iako je realno trebala biti ostvarena.

Lukavec i nakon devetog kola ne zna za pobjedu. Vodili su Lukavčani 1:0, nakon toga imali i kazneni udarac koji je promašio strijelac prvog pogotka Gusak. Pred kraj utakmice Odra je iskoristila poklon domaćeg vratara Lutera i susjedski derbi je završio podjelom bodova. Za sada je Lukavec na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, a sljedećeg vikenda putuje posljednjoj Savi iz Strmeca. Gradići nakon niza od dva poraza, dočekali su prvoplasirani Karlovac, izgubili, te se polako približavaju opasnoj zoni.

Derbi kola JŽNL igran je u Kerestincu između dviju prvoplasiranih momčadi, Topa i Poleta. Nogometaši trenera Paviše na teškom gostovanju ostvarili su vrijednu pobjedu 2:1, a strijelac oba pogotka je bio tko drugi nego Ivan Zagorac. Lomnica bez najboljeg igrača Arbanasa poražena je na gostovanju u Rakovo Potoku, te se još uvijek nalaze u teškoj situaciji. Bodovno se sa Lomnicom izjednačio Turopoljac koji je na domaćem terenu pobjedio Slogu iz Križa. Sloga posljednje mjesto dijeli sa Klasom koji je izgubio u Rakovcu.

Utakmica vikenda igrana je u Vukovini. Utakmica susjeda, vodećih momčadi na tablici 1. ŽNL Istok pripala je nogometašima Ban Jelačića. Mraclinci nisu prikazali ono što su pokazivali u dosadašnjim utakmicama, a Vukovinci su koristili njihove greške i zasluženo slavili. Kvaliteta utakmice nije bila na previsokom nivou, no ono što nas veseli je atmosfera na utakmici. Preko 300 gledatelja na utakmici, mlado, staro, ljudi koji dugo nisu viđeni na nogometnim utakmicama. Igrači obiju momčadi na teren su izašli u pratnji igrača mlađih selekcija Ban Jelačića, gostujući navijači GPP su tijekom susreta zdušno bodrili svoje ljubimce, a nakon utakmice im i zapjevali. Pravi lokalni derbi, bravo za obje ekipe. Meštrica je nedjeljno jutro iskoristila za pobjedu protiv Dubrave, a za domaću momčad su dosuđena čak tri kaznena udarca. Dinamo Hidrel je teško izborio pobjedu protiv posljednjeplasiranog Kloštra, naše dvije momčadi Posavec i Vatrogasac poražene su na dalekim gostovanjima u Banovu i Zvekovcu, a susret Mladosti i Bune završen je slavljem domaćeg momčadi.

Kupa i dalje gura po starom. Ostvarena je nova pobjede, vjerojatno teže nego što se to očekivalo. Turopolje prošlo kolo nije otputovalo u Gaj. Ovaj vikend su su skupili, te teško porazili momčad Žabnice 11:1. (foto: Nedjeljko Babić)

REZULTATI

3. HNL Središte, 8. kolo
Kurilovec – Vrapče 1:1

4. HNL Središte, 9. kolo
Lukavec – Odra 1:1
Gradići – Karlovac 0:1

JŽNL, 9. kolo
Top – Polet 1:2
Rakov Potok – Lomnica 2:0
Rakovec – Klas 2:1
Turopoljac – Sloga 3:0

1. ŽNL, 9. kolo
Ban Jelačić (V) – Mraclin 2:0
Ban Jelačić (B) – Posavec 3:0
Meštrica – Dubrava 2:1   
Zvekovac – Vatrogasac 3:1
Mladost – Buna 1:0
Dinamo Hidrel – Kloštar 4:2

2. ŽNL, 6. kolo
Kupa – Donja Zelina 3:1
Turopolje – Žabnica 11:1

Podijeli