Novosti Sport Događanja

Rezultat bolji od igre za kraj sezone: Gorica s igračem više uspjela dobiti Istru i završiti na sedmom mjestu

24.05.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ovu turbulentnu sezonu zaključili su pred svojim navijačima 2:0 pobjedom nad Istrom 1961, a time su u izravnom okršaju na kraju prvoligaškog natjecanja završili na sedmoj poziciji...

Rezultat protiv Puljana puno je bolji od prikazane igre, jer su gosti kontrolirali dvoboj i stvarali prilike sve do 66. minute, kad je Mario Čuić zaradio drugu javnu opomenu i tako svoje suigrače ostavio na cjedilu.

Gorica je s igračem više uspjela nekako uspostaviti ravnotežu na terenu, a praktički iz prve prave šanse, prvog pravog udarca prema suparničkim vratima, stigla je i do prednost.

Sjajno je Ante Matej Jurić proigrao Juru Pršira, koji je odličnim udarcem svladao do tada besposlenog Majkića.

U preostalom vremenu je Istra pokušala doći do izjednačenja, imala je nekoliko dobrih pokušaja, no, u završnici sudačke nadoknade Marko Soldo je iskoristio pogrešku Marešića i hladnokrvno poentirao za konačnih 2:0.

Za Soldu je ovo bio oproštaj od Gorice, jer će igrač Dinama na posudbi od iduće sezone nositi dres Osijeka.

Navijači turopoljskog prvoligaša puno su toga proživjeli ove sezone, od sjajne jeseni i velikih pobjeda nad Dinamom i Hajdukom, dok je trener još bio Dinko Jeličić, koji je stigao u klub nakon što je Željko Sopić poslije četiri kola otišao u Rijeku, pa sve do ovogodišnjeg sunovrata, nevjerojatne serije poraza, dolaska Rajka Vidovića i ove pomalo 'beskrvne' završnice, gdje su svi čekali da se ova sezona što prije završi.

 

Klupsku Upravu, predsjednika Črnka, sportskog direktora Brkljaču i trenera Vidovića čekaju izazovni tjedni, jer ovoj momčadi treba jedan remont i puno 'svježe krvi', ako ne žele da se iduće sezone Gorica ponovno nađe u poziciji da bude pri dnu ljestvice. 

 

Standings provided by Sofascore

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

 

Podijeli