Novosti Sport Događanja

'Ranjeni' Jovičić spasio Gorici bod u Puli

19.01.2021. / Damir Žbulj

Na otvaranju nastavka prvoligaške sezone u Hrvatskoj nogometaši Gorice nisu uspjeli slaviti kod 'fenjeraša' u Puli. U odgođenom dvoboju 14. kola dvoboj s Istrom 1961 završio je bez pobjednika, baš kao i prethodna dva prvenstvena okršaja istih suparnika.

Pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina nisu Goričani pružili neku spektakularnu partiju, ali su u finišu dvoboja imali nekoliko prigoda i za pobjedu.

Domaćin je poveo u 57. minuti dvoboja, nakon što je Fuentes ispremiješao goričku obranu, a odbijenu loptu od vratara Banića uspio je Matej Vuk pospremiti u praznu mrežu.

Gorica je uzvratila deset minuta kasnije...

Dvorneković i Mudrinski ušli su u igru umjesto neraspoloženih Matara Dieyea i Golubickasa, i odmah se to vidjelo na travnjaku Aldo Drosine. Upravo je Nindža pronašao Lovrića, njegov udarac završio je od bloka u korneru, a poslije ubačaja iz kuta Čabraje uspio je Aleksandar Jovičić glavom svladati Jurica.

I to 'ranjeni' Jovičić, koji je zbog izostanka ozlijeđenog Kristijana Kahline, a sve do ulaska Dvornekovića u igru, nosio i kapetansku traku na ruci, dok je nakon jednog opasnog sudara iz prvog poluvremena i neugodne posjekotine na čelu, imao i traku oko glave! Junački je odradio svoj posao i zaslužio titulu igrača ove utakmice.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, osim što je Matar Dieye propustio dobru priliku i katastrofalno reagirao na ubačaj Čabraje, dok su Puljani do vodstva mogli poslije akcije Gržana i Vuka, ali je Nasiru Moro u posljednji tren izbacio s gol linije.

Gorica je puno bolje izgledala u posljednjih pola sata i prava je šteta što velike prigode Dvornekovića i Mudrinskog, poslije proigravanja Lovrića, nisu završile u golu domaćih.

Turopoljskom prvoligašu ovo je treći remi sezone i s 30 bodova nalazi se i dalje na trećoj poziciji ljestvice. Već u subotu na Gradski stadion stiže vodeći Dinamo...

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli