Novosti Sport Događanja

Radoš: Vjerujem u ove momke

15.01.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u nedjelju će odigrati prvu ovogodišnju utakmicu. Trebali su proteklog vikenda igrati kod Sonik Puntamike, ali su zbog pozitivnih testova na koronavirus morali propustiti gostovanje u Zadru.

Bikove sada čeka domaći dvoboj sa Zabokom, a bit će to pravi derbi, jer gosti također pretendiraju na mjesto u Ligi za prvaka...

"Mislim da je Zabok dosta promijenio igru i ekipu od zadnjeg puta kad smo igrali s njima. Došao je i novi trener i par igrača koji nisu tada igrali protiv nas tako da mislim da će biti jako teška i tvrda utakmica. Ali, ponavljam, mi smo kod kuće favoriti, bar tako gledamo na sebe i vjerujem da ćemo doći do važne pobjede," istaknuo je kapetan Gorice Borna Kapusta, koji je ponovno najbolji asistent HT Premijer lige s više od šest dodavanja u prosjeku po utakmici.

Veliko pojačanje za Bikove bit će i povratak na parket Ivana Batura, koji je osam mjeseci izbivao zbog ozljede.

"Nakon gotovo 25 dana bez prvenstvene utakmice, što zbog blagdana što zbog koronavirusa, na domaći teren nam stiže ekipa Zaboka. Nismo bili u ritmu treninga kakav je uobičajen, ali nadam se da ćemo istrčati na teren u punom sastavu. Zabok se dosta izmijenio u odnosu na prvi dio sezone, tj. dosta su se pojačali. Tu su Gunjina, Garrett i Jacović koji nisu prije bili u sastavu, a tu je i trener Jakša Vulić. Igraju jako čvrsto i agresivno, vrlo su iskusni i mislim da je to ekipa koja može pobijediti svakoga u našem prvenstvu. To su i demonstrirali protiv Cibone, ali bez obzira na sve okolnosti mislim da ćemo se skupiti, vjerujem u ove momke i nadam se još jednoj domaćoj pobjedi,” nadovezao se trener Bože Radoš.

Zabok je zaista opasna momčad, koja je na krilima Garretta u prošlom kolu šokirala i Cibonu.

Dvoboj će biti u izravnom prijenosu na HTV2, a na rasporedu je u nedjelju od 16 sati.

Dolazak na utakmicu dozvoljen je prema važećim epidemiološkim protokolima za otprilike 100 navijača s važećim COVID potvrdama ili negativnim testom. Cijena ulaznice je 20 kuna i može se kupiti pri ulasku u dvoranu.






Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli