Novosti Sport Događanja

Prvo slavlje sezone: Babec, Matar i Lovrić 'torpedirali' Šibenčane

24.07.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ostvarili su protiv Šibenika svoju prvu ovosezonsku prvoligašku pobjedu! Nakon uvodnog poraza u Rijeci slavlje na domaćem travnjaku, uz podršku vjernih navijača, nametalo se kao imperativ i ekipa Krunoslava Rendulića odlično je obavila taj zadatak!

Šibenčani su bili solidan suparnik, ali je na kraju turopoljski prvoligaš s 3:1 zasluženo stigao do prvih bodova.

Uvodne minute pripale su gostima, ali nije tu dugo trajalo. Prvo je u 16. minuti atraktivan pokušaj Jovičića vratar Rogić odbio u korner, a na isteku prvih pola sata Gorica dolazi do prednosti. je sjajno Lovrić pronašao Hrvoja Babeca, koji ponovno pronalazi put do šibenske mreže, baš kao i u nekoliko prijašnjih dvoboja.

Jovičić je opet bio u prilici samo nekoliko minuta kasnije, no, lopta odlazi pokraj gola. Lovrić je deset minuta prije predaha uzdrmao gredu, dok je u samom finišu prvog dijela i Matar upropastio još jednu dobru priliku...

Početkom nastavka senegalski napadač je zapucao još jednog 'zicera', ali se ipak iskupio u 66. minuti, kad je pod gredu zakucao povratnu loptu Muse Muhammeda.

Sve je bilo odlučeno tri minute kasnije, Lovrićev udarac je uz pomoć Karla Bilića završio u mreži, za nedostižnih 3:0.

Gorica je opasno živjela u drugom dijelu, u nekoliko situacija istaknuo se i vratar Banić, ali u samoj završnici dvoboja udarac Bilića nije uspio zaustaviti.

Šibenik je u dodanom vremenu bio jako blizu dodatnom smanjenju zaostatka, Perić je pogodio prečku, pa je na kraju ipak izostala drama.

Zasluženo.

U idućem kolu Gorica će nove bodove tražiti u Puli. 

 

HT Prva liga, 2. kolo:
GORICA - ŠIBENIK 3:1 (1:0)
Babec 27', Matar 66', Lovrić 69' / Bilić 87'

HNK GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Junior (od 87. Pršir) - Šroler (od 61. Dvorneković), Mitrović (od 61. Fruk), Lovrić (od 87. Steenvoorden) - Matar (od 79. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli