Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Prela i Cico u doigravanju za prvoligaški spas

02.08.2020. / Damir Žbulj

Velikogoričane na klupi Istre 1961, Ivana Preleca i njegovog pomoćnika Damira Grlića, čekaju dvije najvažnije utakmice sezone, doigravanje za prvoligaški ostanak protiv riječkog Orijenta. Prvi susret na rasporedu je u nedjelju od 20 sati na Kantridi, dok se uzvrat na Aldo Drosini igra u srijedu...

Puljani su i ovu sezonu HT Prve lige završili na pretposljednjoj poziciji, s pet pobjeda, deset remija i 21 porazom. No, dojam je kako su osvojili puno manje bodova nego što su svojim igrama pokazali na travnjaku.

Orijentu se prilika za kvalifikacije otvorila prekidom drugoligaške sezone zbog koronavirusa, jer su se nakon 19 odigranih utakmica našli na drugoj poziciji...

Prela i Cico i njihova ekipa veliki su favorit za očuvanje elitnog statusa u hrvatskom nogometnu.

"Utakmice će svakako biti teške, ali i zanimljive. Svjesni smo naše kvalitete i ne bježimo od uloge favorita, no to želimo pokazati i na terenu te što bolje odraditi ove susrete. Znamo kakav je Orijent, analizirali smo ih i pripremamo se kao što smo se pripremali i za najjače ekipe u prvoj ligi. Kvalitetno i motivirano," najavio je nedjeljnu utakmicu Grlić, legenda velikogoričkog i turopoljskog nogometa.

Prelec se zbog smrtnog slučaja u obitelji priključio momčadi izravno u Opatiji, gdje su se Žuto-zeleni pripremali za ovaj ključni izazov.

Pulskom klubu bit će to četvrto doigravanje u pet posljednjih godina, a uspješno ih je jedne sezone kroz kvalifikacije vodio i Velikogoričanin Andrej Panadić.

Utakmicu Istre 1961 kod Orijenta u nedjelju od 20 sati možete pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu HNTV-a.

Podijeli