Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] 'Najlakše' gostovanje rukometaša Gorice: Kod Zagrebaša u Kutiji šibica idu prikupiti vrijedno iskustvo

18.09.2021. / Damir Žbulj

Nakon uvodnog poraza u derbiju kod Dubrave rukometaši Gorice okreću se novim izazovima. U drugom kolu čeka ih još jedno gostovanje, kod hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a bit će to utakmica u kojoj se stvarno 'nema što za izgubiti'. Domaćin je neprikosnoveni favorit za bodove, no, ekipa Andrije Nikolića može u o ovom dvoboju doći do vrijednog iskustva za nastavak sezone...

Priliku pokazati kako je jedan od najboljih desnih bekova u Hrvatskoj imat će Lucian Bura, koji se osvrnuo i na susret s Dubravom:

"Znali smo što trebamo raditi i kako igrati i znali smo da Dubrava ima kvalitetu. Imaju mladost bez previše iskustva, ali imaju srce i lijepo igraju. Naši problemi su određene ozljede, uz kratku klupu. Nije išlo i Dubrava je bila bolja i iskoristila svoje šanse koje mi nismo..."

Trener Nikolić je u Goricu stigao na 'posudbu' iz PPD Zagreba. Bit će to i njemu nova prilika za dokazivanje

"Nešto nam je falilo kada smo došli u neizvjesnost, a to je prije svega mislim koncentracija kod određenih šuteva," komentirao je prošlotjedni poraz...

"Raspoloženje u ekipi uvijek diktira prethodna utakmica, a za nas je to nažalost poraz od Aalborga na otvaranju Lige prvaka. Oni jesu lanjski finalisti, ali mi svejedno nismo i ne možemo biti zadovoljni s razlikom kojom smo izgubili. Ipak, pokušavamo više ne misliti na to previše jer smo ušli u ritam igranja subota – srijeda i već sutra nas očekuje nova utakmica. U goste nam dolazi Gorica i ja ću tražiti od svojih igrača da pristupe tom dvoboju na maksimalno profesionalan način i da nakon 60 minuta zabilježimo pobjedu kako bismo se mogli u nešto boljem raspoloženju okrenuti pripremi za drugo kolo Lige prvaka," najavio je strateg zagrebaša Ivica Obrvan.

Europski okršaj i težak poraz u srijedu ne bi trebao previše utjecati na izvedbu hrvatskog prvaka u subotu.

Uz Davora Ćavara, koji polako dobiva sve više prilike u dresu Zagreba, baš kao i Luka Lovre Klarica, prvoj ekipi PPD Zagreba priključio se ponovno još jedan bivši igrač Gorice, Paolo Kraljević...

Sigurno će oni dobiti veću minutažu protiv 'svojih'

"Svakako da razmišljamo i o tome. No, valja imati na umu da nam utakmice domaćeg prvenstva služe i kao najbolja moguća priprema za sredinu tjedna kada nastupamo u Ligi prvaka. U svakom slučaju ne bih želio ni na koji način podcijeniti domaće prvenstvo niti ekipe s kojima igramo, a treba imati na umu i to da svi igrači naše prve ekipe, bez obzira na godine, imaju kvalitetu za suprotstaviti se svim klubovima unutar Paket24 Premjer lige," zaključio je Obrvan.

Utakmica u Kutiji šibica na rasporedu je od 17.30 sati, a možete ju pogledati i u prijenosu uživo putem Livestreama, kojeg je omogućio Hrvatski rukometni savez.

Podijeli