Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Kreće polufinalna bitka s Cibonom: Dobro smo posloženi, nikad se ne predajemo...

20.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavljaju doigravanje za naslov prvaka Hrvatske polufinalnim okršajima s Cibonom! Bit će to sigurno još jedna sjajna serija, a prva bitka zakazana je za petak od 20 sati u Draženovom domu...

Bikovi su protiv Cedevite Junior pokazali kako imaju kvalitetu za mjesto među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj, a sada će im trebati i nešto malo više.

"Znamo sve o njima jer igrali smo ove sezone četiri puta i nema tu nikakvih nepoznanica. Jako su dobra ekipa s dobrim trenerom, a još su imali i više odmora jer nisu igrali treću utakmicu kao što smo mi morali. Međutim, to ne mora ništa značiti jer mi ćemo se pripremiti za njih, ali prije svega se moramo fokusirati na našu igru. Želimo da to bude još bolje nego u četvrtfinalu, dat ćemo sve od sebe da pružimo što kvalitetniju igru i na kraju možda i pobijedimo već u prvoj utakmici. Mi smo dobra ekipa, dobro smo posloženi, ne predajemo se nikad i idemo ovu polufinalnu seriju odigrati na najbolji mogući način. Sigurno je da ćemo dati 100% od sebe i nadam se da će nam se to onda vratiti," najavio je Karlo Uljarević, koji je dio svoje karijere proveo 'pod tornjem'.

Vukovi su ove sezone slavili u sva četiri međusobna okršaja, ali sada će zagrebačka momčad biti pod povećanim pritiskom.

Trener Starčević sigurno će pripremiti ekipu na najbolji mogući način: "Mi smo u istoj ligi, ali moramo priznati da smo mi skroz različite kategorije. Oni su tim koji ima sedam reprezentativaca od čega jednog Argentine, jednog BiH i pet hrvatskih te su apsolutni favorit u ovoj seriji. Osim mladog Krajnovića i starijeg Novačića sve su to igrači između 23 i 26 godina koji su izuzetno jaki na lopti, mogu zabiti, mogu asistirati, mogu šutnuti tricu, naročito Gnjidić koji to radi s preko 40 posto uspješnosti."

"Posebno je neugodan Mateo Drežnjak koji je sjajan defenzivac i kradljivac lopti, a pogodio je i najviše trica ove godine za Cibonu. Tu je polivalentni Nakić koji igra na poziciji 3 i 4, širi reket i otvara prostor. Visoki Branković je na Draftu i možda je budući NBA igrač. Prkačin se vrlo brzo oporavlja od ozljede i uspješan je u svim statističkim kategorijama. On je ekstreman potencijal koji je bio kadetski prvak Europe s reprezentacijom i pred njim je velika budućnost. Popić i Reuvers ulaze s klupe i dođu kao bonus igrači koji puno pridonose svojom igrom i kvalitetom. Tu je i naš bivši kapetan Majcunić koji je izuzetno precizan tricaš i ako mu daš šansu on je uvijek iskoristi. Dakle, ekipa složena od vrhunskih igrača koji su fizički dominantni i koji su bili blizu playoffa ABA lige. Zasluženo su osvojili i Kup Krešimira Ćosića u kojem su sve prošli bez imalo drame," analizirao je strateg Bikova.

Goričani pozivaju svoje navijače da dođu u Draženov dom i uživaju u spektaklu.

"Gašpar Okorn im je drugi trener ove sezone i radi odličan posao. Čak su imali i 12 vezanih pobjeda u jednom trenutku jer to je tim koji je stvaran da bude prvak. Vidjet ćemo koliko možemo napraviti u prvoj utakmici jer mi smo u glavama još uvijek u četvrtfinalu i majstorici protiv Cedevite Junior. Mislim da ćemo se u drugoj, a daj Bože i trećoj utakmici adaptirati na tu fizičku kvalitetu i visinu koju mi zapravo rijetko kad i viđamo. Zato sam i pohvalio „ligu šestice” jer smo se u njoj češće susretali s takvim suparnicima koji igraju fizički dominantnu košarku. Prva će utakmica biti jako teška, ali kasnije kada se adaptiramo na tu visinu i snagu mislim da ćemo pružiti dobar otpor i nadam se uhvatiti koju pobjedu," zaključio je Starčević.

“Čestitam Gorici i treneru Starčeviću na plasmanu u polufinale. Što se nas tiče mi smo na papiru favoriti, ali to moramo pokazati na parketu. Bez toga ne vrijede priče o favoritu, moramo ući bez podcjenjivanja u utakmicu jer Gorica nema pritisak favorita i igrat će opušteno. Bit ćemo agresivni i nametnuti svoj ritam od početka. Ako odigramo kao znamo i možemo, mislim da možemo doći do pobjede," najavio je trener Cibosa Gašper Okorn.

“Napokon je došlo i to polufinale te ogled s Goricom. Mi idemo korak po korak i u svaku utakmicu ulazimo ozbiljno, sigurno da smo malo svježiji od Gorice koja je imala napetu seriju protiv Cedevite. No to ne mora ništa značiti, mi ih ne smijemo podcijeniti i moramo ići na pobjedu," dodao je centar Vukova Danko Branković.

U drugom polufinalu sastaju se Split i Zadar.

Dvoboj Cibone i Gorice počinje u petak u 20 sati, a prijenos je na HKS TV

 

 

 

Podijeli