Novosti Sport Događanja

PRIJENOS UŽIVO: Hrvoje Majcunić predvodi juniore Gorice protiv dojučerašnjih suigrača iz Cibone

17.12.2020. / Damir Žbulj

Juniori KK Gorica nedavno su izborili nastup u prvoligaškom društvu, elitno natjecanje otvorili pobjedom nad zagrebačkim Boscom, ali odmah potom 'tresnuli o pod' i teško stradali na gostovanju kod Cedevite Junior.

Pred mladim igračima pod vodstvom Hanija Istanbulija novi je veliki izazov, a u goste im stižu vršnjaci iz Cibone, koji su u prva dva kola također upisali pobjedu i poraz.

Bit će to posebna utakmica i za Hrvoja Majcunića, mlađeg brata kapetana Gorice, Ivana Majcunića, koji je do ovog ljeta nosio dres Vukova.

Osvajao je s Cibonom brojne trofeje, razne individualne nagrade, a nekoliko je godina dijelio svlačionicu s večerašnjim suparnicima.

"Iznimno sam motiviran, utakmice protiv bivšeg kluba i suigrača uvijek bude neku veću motiviranost u meni, pogotovo danas jer je ovo Cibona. Proveo sam tamo četiri godine i do prije par mjeseci dijelio sam svlačionicu s tim dečkima. Bit će sigurno zanimljivo zaigrati večeras i moram naglasiti kako sam s nestrpljenjem čekao ovu utakmicu," najavio je mlađi Majcunić, inače dio hrvatske kadetske reprezentacije koja je 2018. osvojila naslov prvaka Europe.

Hrvoje je već debitirao za seniorski pogon pod vodstvom Josipa Sesara: "Mogu reći da sam stvarno zadovoljan. U klubu se odlično radi, postoji vizija, raste se iz godine u godinu tako da je odluka o dolasku u Goricu ovo ljeto bila ispravna. U ovih par mjeseci sam puno napredovao te naučio dosta od bilo to pomoćnih trenera ili direktno od Sesara, ali i suigrača iz seniorske momčadi koji mi pomažu i daju savjete. Stvarno sam zadovoljan ovdje."

Okršaj Gorice i Cibone na rasporedu je od 21.15 sati, uz izravan prijenos putem livestreama...

"Očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu, mi moramo pokazati da prošla utakmica nije bila naš realan odraz. Kvalitetu imamo i samo je pitanje kako ćemo ući u utakmicu. Vjerujem da možemo doći do pobjede ukoliko ćemo biti pravi. Sigurno neće biti lagano, ali vjerujem da su dečki jednako motivirani kao i ja te da ćemo pokazati kako imamo što tražiti ove godine u juniorskoj konkurenciji," najavio je Majcunić.

Hrvoje Majcunić, Patrik Stjepan Trefil, Frano Miloloža, Stipe Sokol, Mario Lacić, Tonko Brkušić, Paolo Istanbuli, Petar Brzović, Filip Logarušić, Tino Panza, Fran Maleš, Ivan Vukojević i Tin Getz jedva čekaju novi okršaj.

Podijeli