Novosti Sport Događanja

Prije dva tjedna je Suku obranio penal za pobjedu, a sad će braniti boje Gorice

01.02.2023. / Damir Žbulj

Navijači Gorice dobro su zapamtili tko je Božidar Radošević, iskusni 33-godišnji vratar, koji je prije dva tjedna u dresu Varaždina, na samom kraju dvoboja na Gradskom stadionu, obranio kazneni udarac Joeyju Suku...

Završilo je na kraju bez pobjednika i postignutih golova, a možemo se samo nadati na kraju sezone kako ta 'propuštena' dva boda neće biti presudna u borbi za opstanak.

Radošević je napustio Varaždin jer nije bio zadovoljan tretmanom, u posljednjoj utakmici među vratnice se vratio Oliver Zelenika, Radošević je opet preselio na klupu te je odlučio pronaći neki novi izazov. 

Turopoljski prvoligaš je pomalo neobičan izbor, jer u klubu ga čekaju i već provjereni golman Ivan Banić, ali i izuzetno talentirani 21-godišnji Karlo Žiger pa ovaj dolazak 33-godišnjeg čuvara mreže može biti i indicija kako će Banić uskoro napustiti goričke redove.

"Život piše čudne priče, pa sam svega desetak dana nakon te utakmice postao član Gorice. Prvi dan sam ovdje s dečkima, dobra je atmosfera i nismo se do sada šalili na tu temu, ali iz ove perspektive mi je sada možda malo i žao, ali nadam se da ćemo što prije osigurati ostanak u ligi pa nećemo žaliti za ta dva boda," rekao je između ostalog na predstavljanju. 

U sadržajnoj karijeri godinama je nosio dres Hajduka, gdje je i stasao kao vratar, a nastupao je za crnogorsku Budućnost iz Podgorice, sarajevski Željezničar, Solin, Istru 1961, Inter, Šibenik, slovenski Koper, ali je igrao i u Mađarskoj i Iranu, gdje je s Persepolisom iz Teherana osvojio čak deset trofeja.

Radošević je u Varaždinu bio nezadovoljan pozicijom rezervnog vratara pa će biti jako zanimljivo vidjeti kakav status će imati u Gorici i hoće li već u nedjelju protiv Šibenika istrčati u početnoj postavi!

Iako ima još jako puno do kraja sezone i ove borbe za opstanak bit će to pravi derbi začelja, jer Gorica na dnu ljestvice trenutno ima tek devet bodova, a pretposljednji Šibenčani imaju 'samo' četiri više. 

Podijeli