Novosti Sport Događanja

Prelecova veza: Damir Milanović samostalnu trenersku karijeru počinje u Mraclinu

18.12.2020. / Damir Žbulj

Damir Milanović legenda je turopoljskog nogometa, bio je jedan od junaka Gorice koji je izborio ulazak u prvoligaško društvo, a sada će svoju samostalnu trenersku karijeru započeti u Mraclinu.

S nogometnom je krenuo u Radniku i Udarniku, a imao je i bogatu igračku karijeru, koja ga je odvela do Orahovice, Hrvatskog dragovoljca i Solina pa preko Posušja i Šibenika do mađarskih Videotona i Tatabanye i na kraju Gorice, Segeste, Kurilovca pa Gradića i Poleta.

GURAJTE IM LOPTU V GOL

U trenerske vode krenuo je u nogometnoj školi HNK Gorica, a posljednjih godinu dana je u stručnom stožeru Deana Klafurića, koji mu je bio mentor.

Svoj doprinos Milanovićevu angažmanu dao je i bivši igrač Mraclina, a sada trener druge ekipe Dinama Ivan Prelec, koji je također godinama surađivao s Klafurićem i koji je pomogao da dođe do realizacije ove suradnje.

Za kondicijsku pripremu igrača Mraclina bit će zadužen Mario Škrablin, koji je također u posljednje vrijeme, zajedno s Milanovićem, pomagao Deanu Klafuriću u ovogodišnjem angažmanu na Cipru.

"Dečkima želimo dobrodošlicu te se nadamo kako će nam svojim znanjem, željom, ponekad i s dozom sreće donositi mnoge sretne trenutke i pobjede. Isto tako velika zahvala našem bivšem igraču i sadašnjem treneru druge ekipe GNK Dinamo Ivanu Prelecu, koji nam je pomogao u realizaciji ove suradnje," poručili su iz NK Mraclin.

Neće im biti lako naslijediti Marka Pancirova, koji je ostavio dubok trag, uveo Mraclince natrag u JŽNL i na kraju ovog fantastičnog jesenskog dijela sezone stigao do treće pozicije, s nekoliko bodova minusa od samog vrha ljestvice.

Milanovića i Škrablina čeka veliki izazov, a pripreme za nogometno proljeće, nadamo se bez problema s pandemijom koronavirusa, počinju početkom veljače.

 

Podijeli