°C 3

Prelec novi trener druge momčadi Dinama!

14.10.2020.

Damir Žbulj

Mladi velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec novi je trener druge ekipe zagrebačkog Dinama!

Prelec je na kraju ove turbulentne sezone ipak spasio Istru 1961 od ispadanja u Drugu HNL, ali u Puli nije zadržao posao.

Odmor je kratko trajao i dolazi na mjesto Goce Sedloskog, a razlaze makedonske klupske legende i Dinama je, prema službenom priopćenju - korona.

"Tijekom svog mandata Sedloski je četiri puta bio u samoizolaciji te je na kraju prije dva dana dobio pozitivan nalaz testa na COVID 19 što ga je nažalost spriječilo da svoje trenersko znanje prezentira mladim igračima GNK Dinamo. Sedloski i klub su procijenili kako je u ovoj situaciji, a s obzirom na velik broj utakmica koje dolaze prema rasporedu, sporazumni rastanak najbolje rješenje. Sedloskog će na mjestu trenera B momčadi naslijediti Ivan Prelec, naš bivši igrač i trener mlađih kategorija GNK Dinamo."

Rođeni Velikogoričanin je još kao mladi igrač prošao Nogometnu školu Dinama, ali zbog problema s ozljedama nikad nije ispunio svoj veliki potencijal i nije zaigrao na najvišoj razini. Svoj gušt je branio boje Poleta, Radnika, Udarnika i Mraclina, prije nego se odlučio u potpunosti posvetiti trenerskom poslu.

Nakon rada u Udarniku i omladinskoj školi Gorice, dok je još kao igrač bio dio generacije koja je 2011. izborila Prvu HNL, ali ju nije tada zaigrala, dobio je priliku u Dinamovoj akademiji, radio je s njihovim najmlađim kategorijama pa kadetima, s kojima je osvojio prvenstvo i Kup, prije nego se vratio u svoj grad na klupu ambicioznog drugoligaša.

Naslijedio je Deana Klafurića i uspio je s Goricom izboriti Prvu HNL, ostvariti povijesni klupski uspjeh.

No, nije se dugo zadržao, već se prije početka nove sezone priključio Klafuriću u Legiji iz Varšave. Nakon poljske avanture i ogromnog iskustva vraća se u Hrvatsku, odradio je uspješan posao na klupi Istre i sada je spreman za nove izazove.

Sedloski je na klupu druge momčadi Dinama stigao u travnju umjesto Igora Jovičevića, koji je dobar dio svog djetinjstva proveo u Velikoj Gorici i prve nogometne korake napravio na Radniku. Niti se Jovičević zadržao kao strateg prve momčadi, niti je Sedloski ostao trener druge ekipe.

Nadamo se kako će Prela barem ponoviti, ako ne i nadmašiti uspjehe Jovičevića s plavim nogometnim nadama, a jednog dana možda dobiti i priliku na seniorskoj klupi Dinama. To bi mu sigurno bilo ispunjenje mladenačkih snova.

Druga momčad Dinama u Drugoj HNL nakon devet utakmica ima tri pobjede, remi i čak pet poraza.