Novosti Sport Događanja

Prela srušio Osijek: Nikad neću odustati, sjest ćemo svi zajedno i donijeti najbolju odluku za klub

04.03.2020. / Damir Žbulj

Burno je bilo u Puli proteklih dana, jer je nakon poraza u svojoj Velikoj Gorici trener Istre 1961 Ivan Prelec ponudio klupskoj Upravi svoj mandat na raspolaganje...

Nije ekspresno pronađena njegova zamjena, Prelec je ostao na klupi i protiv Osijeka je ostvario fantastičnu pobjedu koja Žuto-zelenima itekako puno znači u grčevitoj borbi za prvoligaški ostanak.

"Sjest ćemo svi zajedno u klubu i donijeti odluku koja je najbolja Istru. Već ranije sam rekao da je nikad neću odustati i to što sam stavio svoj mandat na raspolaganje ne smatram to odustajanjem od borbe. Nije ovdje riječ o treneru, nego o dobrobiti kluba. Tako se treba ponašati i tako donositi odluke, da klubu bude bolje i da ostvari zacrtani cilj!"

"Svakako mi je drago kako su igrači reagirali nakon te moje odluke tijekom cijelog ovog tjedna i kako su reagirali u ovoj utakmici. Zbog toga sam sretan i zadovoljan...

"Lakše se diše, ali je i dalje situacija ista. Ovo samo može i treba biti poticaj za sve ono dalje što je pred nama. Izuzetno je puno utakmica pred nama, situacija se može okrenuti i na još bolje, ali i u kontra smjeru. Tako treba razmišljati i dalje," poručio je odmah nakon utakmice Prela.

Konačnih 1:0 postavio je Ivan Delić već u drugoj minuti susreta, nakon velike pogreške Lončara. Gosti iz Osijeka dva puta su pogađali mrežu domaćih, ali je oba puta VAR poništio golove Osijeka.

"Mislim da smo zaslužili pobjedu. Bila je luda utakmica, ali smo znali da nam treba luda utakmica, kako bismo promijenili tijek negative i nesreće koju smo doživljavali tijekom prvenstva. U nekoliko susreta zamalo smo ostali bez pobjede, ali ovaj put zasluženo nismo!"

"Apsolutno sve zasluge idu igračima, pokazali su karakter i to je jedini put kojim ova momčad može izboriti zacrtani cilj."

Sjajnu partiju pružio je i domaći vratar Duka.

"Znali smo kako će nam trebati utakmica u kojoj će se događati 'lude' stvari, u kojoj će golman 'izvaditi' nešto što već vidite u mreži. Na kraju krajeva VAR je poništio dva pogotka Osijeku. Mislim da smo imali izraženije šanse nego što su imali gosti. Toliko toga se nakupilo i negdje se moralo okrenuti i ponavljam, apsolutno su igrači pokazali karakter i zaslužuju sve čestitke," istaknuo je Velikogoričanin pa zaključio:

"Vraćamo se odmah u realnost, ništa ovo ne mijenja za dalje, ispred igrača je teška borba i bitno je da znaju da je teren jedino mjerilo gdje moraju pokazati ono što mogu i znaju."

Istra 1961 ostvarila je četvrtu ovosezonsku pobjedu, upisala je 19 bod te ima dva više od zaprešićkog Intera.

U idućem kolu Puljane i Preleca čeka najteže gostovanje, već u nedjelju kod Dinama na Maksimiru.

Podijeli