Novosti Sport Događanja

Praznik nogometa u Lukavcu: Ovakvu utakmicu ne treba puno najavljivati!

05.08.2020. / Damir Žbulj

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja ove godine u Lukavcu bit će dodatno svečan! Obilježit će se 25. obljetnica Oluje i nogometnim spektaklom, jer u goste četvrtoligašu u četvrtfinalu županijskog Kupa od 18 sati stiže HNK Gorica, naš turopoljski prvoligaš.

Bit će to zaista pravi praznik nogometa!

Goričani su nakon kraja natjecateljske sezone imali tek tjedan dana odmora, pripreme im traju tek nekoliko dana, ali već moraju ponovno u akciju.

Matija Dvorneković ipak priznaje kako je uspio predahnuti...

"Jesam, odmorio sam se , ali mi smo u principu i navikli. Bilo je kratko, ali slatko, napunili smo baterije, brzo počinje novo prvenstvo, spremni smo za nove izazove i idemo raditi!"

Polako se slaže i kadar za novu sezonu, nekolicina igrača je već otišla iz kluba, već ranije je stigao vratar Ivan Banić, dogovoren je ostanak Golubickasa i Mudrinskog, angažiran je i albanski desni bek Albi Doka, no, glavno pitanje je hoće li ostati dva Kristijana, LovrićKahlina...

"Njima glava nije skroz do kraja čista, to je i normalno, kad ste u situaciji da očekujete transfer. No, oni su svi profesionalci i odrađivat će sve maksimalno korektno dok su ovdje. vidjet ćemo kakve će biti promjene,. što će odraditi Uprava, vjerujem kako će momčad biti jednako kvalitetna kao i prošle sezone, možda i kvalitetnija, kako bismo letvicu podignuli na još veću razinu. Probat ćemo imati još više uspjeha u odnosu na prošlu sezonu!"

S obzirom na to kakvim kadrom raspolaže, Gorica je prošle sezone rezultatski podbacila. Šesto mjesto, bez šanse za izlazak u Europu, nije ono što se iz klupske Uprave najavljivalo i prognoziralo.

"Vjerujem kako možemo napraviti više, ne bih se inače niti bavio ovim poslom. Bitno je da svaki igrač to ima u sebi. Vidjet ćemo kako će proći prijelazni rok, što se tiče prodaje i dovođenja igrača, ali vjerujem da ova momčad ima snage i kapaciteta za još nešto više," smatra najstariji član svlačionice. 

Goričani su u Lukavcu veliki favoriti, bez obzira koji sastav Dambrauskas pošalje na travnjak. Međutim, domaćin najavljuje veliku borbu, ali i pravi nogometni spektakl:

"Ovakvu utakmicu ne treba puno najavljivati! Niti posebno pozivati ljude, jer rijetke su prilike kad nam u goste u jednoj službenoj utakmici dolazi šesti klub Prve HNL! U srijedu je državni praznik, ali bit će to i praznik nogometa u Lukavcu," poručili su iz Lukavca.

U svakom slučaju očekuje se veliki spektakl, uz brojne popratne sadržaje pa dobra fešta i praznično raspoloženje na proslavi Oluje sigurno neće izostati!

NK Lukavec novu prvenstvenu sezonu počinje 22. kolovoza, kod kuće protiv pobjednika kvalifikacija za popunu 4. NL Središte Zagreb, NK Brezovica ili NK Rugvica-Sava.

Prije nekoliko dana Lukavec je slavio na pripremnom turniru u organizaciji Meštrice, pobjedama nad Lomnicom i Mraclinom.

Protekli tjedan je golovima Haitema i Luke Borkovića u Lukavcu pao drugoligaš Dubrava Tim Kabel i ekipa je sigurno spremna za ovaj veliki izazov. 

U četvrtfinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije Kurilovec u nedjelju 9. kolovoza gostuje kod Bistre, dok se u preostalim dvobojima sastaju NK Strmec (Bedenica) i NK Vrbovec te NK Sava (Strmec) i Dugo Selo.

Prvo polufinale igra se već ove subote (Lukavec-Gorica / Sava-Dugo Selo), dok će se o drugom finalistu odlučivati u srijedu 12. kolovoza (Bistra-Kurilovec / Strmec-Vrbovec).

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli