Novosti Sport Događanja

Povijesno slavlje odbojkaša Kravarskog, odbojkašice Velike Gorice nastavljaju 'gaziti' sve pred sobom!

23.03.2023. / Damir Žbulj

Odbojkaši Kravarskog ostvarili su povijesnu pobjedu! U prvoj sezoni natjecanja u 2. HOL Sjever, u doigravanju za poredak od 11. do 14. mjesta, dočekali su svoj trenutak te su sjajnom igrom došli do prvog slavlja, na gostovanju kod OK Vinica, kraj Varaždina.

"Prvi set igrao poen za poen, ali su domaćini na kraju poveli. Utakmica je cijelo vrijeme bila napeta i naši odbojkaši nisu ni trenutka popuštali, a domaćini su pružali dobar otpor. Na kraju, završilo je 27:25, 22:25, 21:25 i 20:25 pa smo zasluženo uzeli ta tri boda. Čestitamo našim seniorima na njihovoj prvoj pobjedi i odličnoj igri," osvrnuo se iskusni trener Nikola Boić.

U doigravanju za poredak od prvog do šestog mjesta i plasman u Superligu odbojkaši Gorice izgubili su od OK Sheeft rezultatom 22:25, 25:21, 24:26 i 18:25 te se trenutno nalaze na posljednjem mjestu tog poretka. U idućem kolu bit će domaćini drugoj ekipi zagrebačke Mladosti, koja je trenutno na vodećoj poziciji.

Kravarsko će u nedjelju od 13 sati na svom parketu Slavka Kolara dočekati drugu ekipu Medicinara Trnje.

Prvih godinu dana u OK Kravarsko nagovijestili su lijepe stvari, a sigurni smo kako će se odbojka na Bregima nastaviti razvijati. Tradicija postoji već godinama, a jedan od naših velikih talenata, mladi hrvatski reprezentativac i predvodnik OK Gorica, Matija Klasnić, odbojku je počeo trenirati u OŠ Slavka Kolara, kod profesora Matije Ribića.

Kravarsko i odbojka vole se javno!

Naš grad pravi je grad odbojke, a igračice OK Velika Gorica ove sezone jednostavno briljiraju i 'gaze' sve pred sobom!

Kod trećeplasiranog Ivanca nisu imale milosti i bez izgubljenog seta, s uvjerljivih 14:25, 18:25 i 19:25, stigle su do 16. uzastopne ovosezonske pobjede u 1. B HOL Sjever. 

U nedjelju im u goste stiže druga ekipa zagrebačkog Dinama, a derbi u goričkoj Gradskoj sportskoj dvorani počinje u 14.30 sati, vjerujemo uz još jednu sjajnu partiju, kao i podršku domaćih ljubitelja odbojke.

HOK Gorica nalazi se na pretposljednjem mjestu ljestvice s četiri pobjede i 14 poraza. U prošlom kolu izgubile su od treće ekipe zagrebačke Mladosti, dok će u subotu gostovati kod Nedelišća. 

Podijeli