Novosti Sport Događanja

Povijesna sezona za ŽRK Udarnik: I kadetkinje izborile državnu završnicu PH u Poreču!

28.03.2023. / Damir Žbulj

Izgleda kako je ovo zaista jedna posebna, povijesna sezona za velikogorički ŽRK Udarnik! Nakon što su državnu završnicu U-12 Prvenstva Hrvatske izborile djevojčice 2010. i 2011. godišta, koje se natječu u 1. HRL, isto su ostvarile i kadetkinje rođene 2008. i 2009. godine.

U predzadnjem krugu natjecanja u 1. HRL U-14 mlade Udarnice su pobjedom nad vršnjakinjama Liburnija-Opatije stigle do nova dva boda te su tako osigurale svoje mjesto u Poreču krajem travnja!

"Ponosni smo na naše djevojke, koje su se tako pridružile našim djevojčicama 2010./11. godišta! Veliki je to uspjeh za naš klub, s obzirom na to da su se po prvi puta u istoj sezoni naše dvije ekipe plasirale na završnicu prvenstva Hrvatske, odnosno izborile svoje mjesto među najboljim klubovima u Hrvatskoj," istaknula je trenerica i tajnica kluba Martina Vugrinović.

U ekipi U-14 u Svetom Ivanu Zelini boje Udarnika branile su Ema Rogić, Lana Buhin, Leonarda Burić, Lana Konjar, Lara Bošković, Jana Gojak, Petra Gudelj, Lucija Gulič, Matea Vukić, Tena Markov, Leona Lilić, Lorena Bočkaj, Luna Gojak, Elena Ćirić, Vasilisa Jakubovskaja i Gabrijela Jug, pod vodstvom Ljiljane Ivaci.

"Ovi plasmani potvrđuju dobar rad naše škole rukometa i naših trenerica i trenera te ovom prilikom čestitamo vodstvu kluba, trenerima, djevojkama i roditeljima na izuzetnom uspjehu za naš klub i naš grad Veliku Goricu," posebno je naglasila Vugrinović.

U ovoj sezoni sjajne su i seniorke Udarnika, koje se nalaze na fenomenalnom drugom mjestu ljestvice 2. HRL Zapad, odmah iza neprikosnovenih djevojaka iz labinskog Rudara.

U posljednjem nastupu djevojke trenera Darija Zrnića nisu pružile svoju najbolju partiju, poražene su u Karlovcu 29:20, ali priliku za 'popravni' imat će u subotu od 15.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Trešnjevke.

Udarnice su u 17 odigranih utakmica ostvarile čak 12 pobjeda, dva remija i tek tri poraza, a klubu se s pravom imaju nadati još boljim rezultatima i uspjesima u svim dobnim kategorijama i u narednim godinama.

Predan i kvalitetan rad na kraju se uvijek isplate.

Podijeli