Novosti Sport Događanja

Posljednjih 90 minuta još jedne turbulentne sezone: Izravan okršaj s Istrom za sedmom mjesto

24.05.2024. / Damir Žbulj

Bila je ovo još jedna turbulentna sezona za HNK Gorica u prvoligaškom društvu. Na startu natjecanja na klupi je bio Željko Sopić, koji je lani na spektakularan način predvodio momčad u borbi za opstanak, a u Rijeku je otišao nakon četiri odigrana kola i pet osvojenih bodova, kad je Sergej Jakirović napustio Rujevicu i preuzeo Dinamo, s kojim je na kraju osvojio duplu krunu.

Gorica je nakon toga angažirala Dinka Jeličića, bivšeg hrvatskog U-19 i U-20 izbornika, koji je, između ostalog, bio trener Cristianu Ronaldu u saudijskom Al Nassru. Sjajno je Gorica pod njegovim vodstvom izgledala jesenas, padali su i Hajduk i Dinamo, po prvi puta u povijesti, nizali su se dobri rezultati i klub se tada legitimno spominjao kao kandidata za mjesta na ljestvici koja vode u Europu...

Međutim, sve se okrenulo naglavačke u drugom dijelu sezone. Odlazak na pripreme u Medulin nije se pokazao kao dobar izbor, a kao 'okidač' za seriju loših rezultata pokazala se odgođena utakmica sa Sopićevom Rijekom, nekoliko dana prije nastavka natjecanja, po terenu okovanom snijegom i ledom...

Gorica je u tom dvoboju rano otišla na dva pogotka prednosti, ali nije izdržala. Gosti su preokretom stigli do sva tri boda i tu je sve krenulo nizbrdo.

Bila su to teška vremena, nizali su se porazi i u ožujku je klupu morao napustiti i Jeličić...

Nije Gorica imala sreće niti s ozljedama, serija katastrofalnih rezultata poklopila se s izostankom Ndockyta, koji je u prvom dijelu sezone bio zaista igrač koji radi razliku na travnjaku. Ipak, moglo se i trebalo napraviti puno više, od ove osme pozicije na ljestvici prije posljednje utakmice s Istrom 1961, u petak od 18 sati na Gradskom stadionu.

"Mislim da smo spremni za ovu posljednju utakmicu sezone., Naporno smo radili, a znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Istra se u posljednje vrijeme pokazala kao jedna od boljih momčadi, u zadnje vrijeme imaju fantastične rezultate i bit će to sve samo ne lagana utakmica. Ipak, napravit ćemo sve da sezonu završimo na najbolji mogući način i da na kraju uhvatimo to sedmo mjesto," rekao je u najavi aktualni trener Rajko Vidović.

Nije Gorica niti pod njegovim vodstvom izgledala puno bolje, a u posljednjih šest susreta upisano je pet poraza i tek pobjeda nad otpisanim Rudešom.

"Oni imaju svoje planove, mi imamo svoje. Željeli smo uloviti to šesto mjesto, ali nam je to malo pobjeglo nakon serije loših rezultata. Možda nismo bili toliko loši, ali rezultat je pokazao da nije bilo dovoljno. Ostala je ta zadnja utakmica, znamo u kakvoj su formi, u dobrom su ritmu i igraju jedan odličan nogomet. Mi dobro radimo, u momčadi je dobro raspoloženje, vraća nam se Mrzljak, a šteta što nemamo Mitrovića i još nekih igrača..."

"Sve ćemo učiniti da ulovimo pobjedu i ta tri boda koja bi nam garantirala to sedmo mjesto i da sezonu završimo na lijep način," dodao je Vidović, koji se osvrnuo na svoj rad u Gorici. Upisao je pobjedu u Varaždinu, remi kod Lokosa, poraze od Dinama, Rijeke, Osijeka i Slaven Belupa, pobjedu nad Rudešom i poraz od Hajduka na Poljudu.

"U tih osam utakmica koje sam vodio na klupi, gledajući stanje momčadi, s čime smo raspolagali i da smo dali dosta priliku mlađim igračima. Imali smo dosta kartoniranih i ozlijeđenih igrača..."

"Mogu biti zadovoljan s nekih 50 posto. Mislim da smo protiv odličnih momčadi pokazali jedan korektan, dobar nogomet, do nekih sat vremena. Teško je očekivati pobjede protiv 'velike četvorke', pogotovo u situaciji u kojoj smo se mi nalazili. A što se tiče ostalog, moj podbačaj vidim u Koprivnici protiv Slaven Belupa, gdje nisam nikako računao na poraz. Mislim da smo imali dosta situacija da u prvom dijelu imamo veću prednost Dogodila se i ta ozljeda mladog Đekića i možda je i to utjecalo na moje igrače. Izgubili smo s 4:1, mislim da to nije bio realan rezultat i to je utakmica koja mi je neki minus. Sve ostalo, u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, mislim da je bilo realno. I zato sada u petak moramo učiniti sve da dobijemo Istru i bit ću zadovoljan," istaknuo je trener te je nagovijestio kako se za iduću sezonu spremaju neke promjene u kadru:

"Sportski direktor, predsjednik i ja smo u svakodnevnom razgovoru, imamo neke zamisli, neke ideje i neka imena. Ostavit ćemo to za iduće razdoblje, ali nema straha za Goricu!"

Standings provided by Sofascore

Podijeli