Novosti Sport Događanja

Poništena odluka o završetku odbojkaške sezone

26.04.2020. / Damir Žbulj

Hrvatski odbojkaški savez je sredinom ožujka donio odluku kojom završava sezonu i prema aktualnom stanju na ljestvici svake lige proglašava prvakinje i prvake. Odlučeno je i da nema nema ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ukoliko klubovi koji ostvare pravo, pokažu interes za to.

No, sada je sve poništeno!

"Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o poništavanju odluka donesenih 17. ožujka 2020. godine, a koje se tiču prekida i završetka natjecanja u sezoni 2019/2020. Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja prije za to predviđenog kraja, te o promjenama propozicija ili sustava natjecanja, s odredbama Zakona o dopunama Zakona o sportu, s obzirom na nemogućnost daljnjih natjecanja u doglednom vremenu te radi osiguravanja regularnosti natjecanja, Upravni odbor HOS-a donio je odluku o poništavanju predmetnih odluka.

Nove odluke o završetku natjecanja 2019/2020 i sustavu natjecanja 2020/2021, bit će donesene sukladno Zakonu o dopunama Zakona o sportu od 18. travnja 2020 te sukladno propisima," navodi se u šturom priopćenju.

Ostaje i dalje otvoreno pitanje kakve će ovo posljedice imati na velikogoričke klubove.

Oba ženska kluba natjecala su se ove sezone u 1. B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - regija Sjever, trećem razredu hrvatske odbojke.

HOK Gorica je trenutno na petom mjestu, s upisanih deset pobjeda i osam poraza, dva boda manje od ŽOK Kaštel i jednim više od ŽOK Vrbovec, koji je odigrao utakmicu manje.

OK Velika Gorica je na pretposljednjoj poziciji s tri pobjede i 15 poraza te osam osvojenih bodova.

Odbojkaši Gorice su svoju sezonu u 2. HOL Sjever završili bez pobjede, s dva osvojena boda.

Druge ekipe HOK Gorica i OK Velika Gorica natjecale su se u 3. HOL - regija Sjever - skupina Jug.

HOK Gorica 2 je sa šest pobjeda i jednim porazom bila vodeća na ljestvici, dok je OK Velika Gorica 2 s pet pobjeda i tri poraza na trećem mjestu, s jednakim omjerom, ali i bodom manje od drugoplasiranog Ivanić-Grada.

-->> Mesnik razočaran odlukom HRS-a: Hoće li vratiti novac kojeg su klubovi potrošili?

Hrvatski rukometni savez i Hrvatski košarkaški savez donijeli su odluke o poništenju aktualne sezone, u kojoj nema prvakinja i prvaka, ali niti plasmana u viši rang natjecanja, što je također izazvalo poprilično razočaranje velikog broja klubova, koji su uložili velik trud, rad i financije, a sve uzalud.

(Foto: OK Velika Gorica)

 

Podijeli