Novosti Sport Događanja

Pobjednički povratak Jelačića, preokret i golijada Lomnice protiv desetorice Rakovčana

16.11.2020. / Damir Žbulj

Ban Jelačić iz Vukovine nastavio je svoj sjajan pozitivan niz i na gostovanju u Rakovom Potoku. Posljednji poraz upisan je još krajem rujna, nakon toga je uslijedio remi u Kučama pa pobjede nad Rakovcem, Klasom i Lomnicom. U Samoboru je osvojen vrijedan bod, prije nego je ekipa otišla u izolaciju...

Domaća utakmica protiv Stupnika je odgođena, a povratak nogometu odrađen je na najbolji mogući način, gostujućim slavljem nedaleko od Samobora.

Antoni Prizmić je sredinom prvog dijela osigurao prednost ekipi pod vodstvom Stefana Rajića, dok je desetak minuta prije kraja Marko Rovišan postavio na konačnih 0:2.

Jelačić je trenutno na 12. poziciji ljestvice Jedinstvene županijske nogometne lige s 21 osvojenim bodom, ali i jednom odigranom utakmicom manje.

NK BAN JELAČIĆ VUKOVINA: Ivan Marković, Dominik Smolković, Petar Krasnić (Marko Rovišan 60'), Saša Sabljak, Ivan Smok (Jakov Karaula 90'), Josip Mihanović, Mateo Nikić, Josip Miletić (Lovro Matković 90')Petar Godinić (Ivan Jambrešić 60'), Antoni Prizmić, Patrik Nezirović (Krešimir Pajdić 60')

 

Lomnica je na svom travnjaku prekinula crnu seriju od tri uzastopna poraza, uvjerljivim slavljem nad Rakovcem, ali tek nakon što su gosti ostali s desetoricom na travnjaku, preokretom u nastavku dvoboja...

Rakovec je poveo u četvrtoj minuti preko Jaića, no, desetak minuta kasnije Kristian Arbanas zabija za izjednačenje. Sredinom prvog dijela novi šok za domaće, Stojanović je strijelac.

Ključni trenutak dogodio se u pet minuta prije odlaska na predah. Leon Radotović zaradio je drugu javnu opomenu, a Rakovec u drugom dijelu nije mogao zadržati nalet Lomničana.

Filip Gršić je poslije deseta minuta igre u nastavku zabija za 2:2, dok je kapetan Arbanas u 67. minuti realizirao kazneni udarac za potpuni preokret.

Međutim, nije tu bio kraj uzbuđenjima. Marko Dijanežević nekoliko minuta kasnije postiže četvrti gol Lomnice, ali gosti praktički u idućem napadu smanjuju zaostatak. Neizvjesnost nije dugo trajala, Luka Mandura 15-ak minuta prije kraja zabija za 5:3, a za konačni rezultat pobrinuo se Leon Grgić.

Lomnica je upisala sedmo ovosezonsko slavlje, nalazi se na osmom mjestu s 24 osvojena boda, jednim više od Turopoljca i Poleta, a tri ispred Jelačića, koji ima i utakmicu manje.

NK LOMNICA: Tomislav Trputec, Filip Gršić, Hrvoje Dilberović, Marko Dijanežević, Kristian Arbanas, Luka Mandura, Igor Gusak (Filip Bedeković 46'), Mario Vidak (Leon Grgić 46'), Luka Bubalo, Patrik Posavec (Josip Štuban 78'), Marin Ćurić (Krešimir Drk 78'). Trener: Romano Župetić.

Ekipa iz Buševca nije se dobro provela na gostovanju u Svetoj Nedelji. Već na poluvremenu je bilo 4:0 za domaće, početkom nastavka još su dvije lopte završile iza leđa Hrvoja Bradića, a ekipa Zorana Tomčića tek je u završnici malo 'ušminkala' rezultat. Matija Brajković poentirao je u 72. minuti, dok je Mario Stuparić desetak minuta prije kraja iz penala zabio za konačnih 6:2.

NK POLET BUŠEVEC: Hrvoje Bradić, Bruno Žordić (Ivan Klafurić 60'), Marijo Pejak, Zvonimir Matušin, Ivica Sučić (Luka Rožić 70'), Bruno Šestak (Matija Brajković 46'), Bruno Jušić, Franjo Sovina, Ivan Zagorec (Leonardo Janječić 60'), Mario Stuparić, Damir Milanović. Trener: Zoran Tomčić.

Priliku za iskupljenje Polet će u idućem kolu, već 18. studenog na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, imati protiv Vinogradara.

-->> Mraclin projurio kroz Mičevec za šesto slavlje u nizu, Turopoljac bez šansi kod vodećeg Samobora

Turopoljac je u srijedu domaćin Stupniku, u Vukovinu stiže Sveta Nedelja, Mraclinci bi svoj fantastični pobjednički niz trebali nastaviti protiv Sloge iz Križa, koja je u 13 utakmica osvojila samo jedan bod.

U Mičevcu će se igrati lokalni derbi Klasa i Lomnice.

Podijeli