Novosti Sport Događanja

Pobjednički debi juniora u prvoligaškom društvu, Bikovi se vraćaju u petak protiv Zaboka

09.12.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice vraćaju se u akciju u petak 11. prosinca od 17 sati, domaćim susretom 13. kola HT Premijer lige protiv Zaboka.

Bikovi su završili izolaciju zbog koronavirusa, već treću ove sezone, i sada se ponovno mogu posvetiti treninzima i utakmicama.

Ekipa Josipa Sesara odigrala je u dosadašnjem dijelu prvenstva devet utakmica i upisala je dva poraza, od Cibone i nedavno na gostovanju kod Furnira u zagrebačkoj Dubravi.

Na vrhu ljestvice su Cibona i Zadar, koji također imaju dva poraza, ali iz 11 odigranih susreta.

Idući tjedan Goričane čekaju dva velika okršaja, domaći dvoboj sa Splitom u osmini finala Kupa Kreše Ćosića i gostovanje kod Zadra u prvenstvu.

NA KRILIMA MAJCUNIĆA, TREFILA I MILOLOŽE

Juniori su pak pod vodstvom Hanija Istanbulija pobjednički debitirali u 1. juniorskoj ligi, a na parketu Gradske sportske dvorane svladali su zagrebački Bosco.

Gosti su početkom nastavka imali četiri poena prednosti, ali je Gorica sjajnom trećom dionicom okrenula rezultat u svoju korist i do kraja uspješno sačuvala stečenu prednost. Trefil je u tom razdoblju ubacio čak pet trica...

Iako je Bosco u posljednjoj četvrtini hvata priključak nakon minute odmora trenera Istanbulija domaći dodaju gas i ovaj dvoboj mirno privode kraju.

Sjajan je to uvod u ovu višu razinu natjecanja i odlična najava novih dobrih rezultata.

Hrvoje Majcunić predvodio je s 26 poena, dok je Patrik Stjepan Trefil na kraju zabio 19 koševa. Istaknuo se i Frano Miloloža sa 16 poena, a u slavlju su sudjelovali Stipe Sokol 6, Mario Lacić 4, Tonko Brkušić 4, Paolo Istanbuli 2 te Petar Brzović, Filip Logarušić, Tino Panza, Fran Maleš i Ivan Vukojević.

Podijeli