Novosti Sport Događanja

Pinky opet 'razvaljuje': Jan Putanec seniorski viceprvak Hrvatske, Leo Herić osvojio broncu, Mateo Tomašić i Eva Lasić u kadetskoj konkurenciji također brončani

03.02.2023. / Damir Žbulj

U dvorani Sutinska vrela u zagrebačkom Podsusedu održana su Prvenstva Hrvatske za seniorke i seniore, ali i za kadete i kadetkinje, uz sjajne nastupe judašica i judaša velikogoričkog Pinkyja.

Najznačajniji rezultat ostvario je Jan Putanec, koji je u kategoriji do 60 kilograma postao seniorski viceprvak Hrvatske!

Na putu do finala svladao je Frana Obradovića (JK Zagreb) i Roka Rozgu (JK Kaštela), ali je u borbi za zlato uspješniji ipak bio Filip Cvek (JK Panda).

Borna Lasić je u istoj kategoriji osvojio peto mjesto.

Leo Herić je u kategoriji do 100 kilograma poražen od Lovre Vrlića iz Solina, koji je na kraju stigao do finala i srebra. Herić je dobio priliku kroz repasaž, a nakon pobjeda nad Zvonimirom Knezovićem (Centar) i Josipom Tarašem (Dalmacijacement) zaslužio je vrijednu broncu u izuzetno jakoj konkurenciji.

U ukupnom poretku seniorskih klubova u muškoj konkurenciji Pinky je zauzeo fantastično peto mjesto u Hrvatskoj!

 

Mlada Simona Janković, koja je na kadetskom PH osvojila peto mjesto, u konkurenciji seniorki do 52 kilograma bila je sedma te je potvrdila kako ima velik potencijal.

Eva Lasić je u kadetskoj kategoriji do 44 kilograma osvojila brončanu medalju, također kroz repasaž, a natjecala se i na seniorskom PH među puno starijim natjecateljicama te je prikupila dragocjeno iskustvo.

Broncu je oko vrata stavio i Mateo Tomašić, u izuzetno brojnoj i zahtjevnoj kadetskoj kategoriji do 55 kilograma!

Mateo je u prvoj borbi svladao Bornu Čurića (Sokol), ali je u četvrtfinalu poražen od budućeg prvaka Filipa Kneza iz Šibenika.

No, dobio je tako priliku da kroz repasaž dođe do medalje i Tomašić je tu šansu iskoristio na najbolji mogući način, pobjedama nad Martinom Majerićem (Black Belt BB), Patrikom Blaževićem (Dalmacijacement) i Androm Smiljanićem (Lotus).

Zapažen nastup imao je i Vid Baklaić, koji je bio peti u kategoriji do 46 kilograma. Nakon poraza u prvoj borbi od budućeg prvaka Andrije Tomića, krenuo je Vid kroz repasaž po broncu, pobijedio je u dvije borbe, ali je u okršaju za medalju ipak izgubio od Andrije Paripovića (Profectus Samobor).

U kadetskoj konkurenciji nastupili su još i Edita Zvonarić, koja je osvojila sedmo mjesto te Michael Galović, Ilija Grbeša, Adrian Hren, Jan Krulc, Luka Maloča, Marin Stilinović i Jan Šipušić.

Čestitamo svim osvajačima medalja, svim članicama i članovima Pinkyja, pod vodstvom Sanje Delladio i Ibrice Mušinovića, koji su ponovno na najbolji mogući način predstavljali naš grad.

U seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 48 judašica i 104 judaša, dok je u kadetskom nadmetanju u Sutinskim vrelima sudjelovalo 187 dječaka i 108 djevojka, mladih nada hrvatskog juda.

Podijeli