Novosti Sport Događanja

Petar Pavčec 'sredio' iskusnog Gruzijca za sedmu profi pobjedu: Boksački spektakl u Draženovom domu Habazin zaključila novom titulom svjetske prvakinje!

21.04.2024. / Damir Žbulj

Bilo je zaista lijepo vidjeti Petra Pavčeca u izravnom televizijskom prijesnu kao uvertiru za 'borbu karijere' Ivane Habazin...

Ivana je na kraju bila uspješna, ispisala je povijest hrvatskog boksa svladavši Kingu Magyar, osvojivši WBC i interim WBA pojas svjetske prvakinje i bio je 'šećer na kraju' ove sjajne sportske priredbe u Draženovom domu.

Titulu je po IBF verziji prvi put osvojila 2014. godine, u svom vlasništvu imala je i IBO naslov, a sada je 34-godišnja Habazin došla do novog velikog uspjeha! Nakon sjajnih deset rundi dobila je zasluženo na bodove te je izuzetno emotivno proslavila ovaj sjajan rezultat.

 

No, najveći meč dosadašnje karijere imao je i 21-godišnji Petar Pavčec, stariji od braće Pavčec iz Velike Mlake, velikih nada hrvatskog boksa, članova BK Nokaut, pod vodstvom trenera Yousefa Hasana, koji trenira i našeg šampiona Filipa Hrgovića.

U sedmoj profesionalnoj borbi stigao je Petar na velikoj 'pozornici' Draženovog doma i do svoje sedme profi pobjede!

Suparnik mu je u supersrednjoj kategoriji bio opasni Gruzijac Nodar Robakidze, ali nakon osam zahtjevnih rundi jednoglasnom odlukom je došao do trijumfa. 

Pavčec nije bio impresioniran, držao se svog plana, odlično je odradio ovaj meč te je još jednom pokazao o kakvom se talentu radi i da je, uz puno truda, rada i odricanja, pred njim jedna vrhunska karijera!

Galerija slika

Petar Pavčec 'sredio' iskusnog Gruzijca za sedmu profi pobjedu: Boksački spektakl u Draženovom domu Habazin zaključila novom titulom svjetske prvakinje! Petar Pavčec 'sredio' iskusnog Gruzijca za sedmu profi pobjedu: Boksački spektakl u Draženovom domu Habazin zaključila novom titulom svjetske prvakinje! Petar Pavčec 'sredio' iskusnog Gruzijca za sedmu profi pobjedu: Boksački spektakl u Draženovom domu Habazin zaključila novom titulom svjetske prvakinje!

Podijeli