Novosti Sport Događanja

Oršić srušio Goricu u sudačkoj nadoknadi: Angelovski žali za propuštenim šansama

11.09.2022. / Damir Žbulj

Bio je ovo 17. međusobni prvenstveni dvoboj Gorice i Dinama i naš turopoljski prvoligaš ostao je na samo jednom remiju te je upisao 16. poraz.

I to kakav!

U sudačkoj nadoknadi lopta je preko Ademija došla do Mislava Oršića, koji je na desetak metara primirio loptu prsima i iz prve opalio prema goričkim vratima, a Banić taj udarac nije uspio zaustaviti, iako je možda mogao i bolje reagirati.

Bio je to tragičan kraj jedne dobre partije Goričana, koji su tijekom cijelog dvoboja dobro kontrolirali sve pokušaje Dinama, a u nekoliko navrata su bili i blizu pogotku.

U skromnom prvom dijelu najbolje pokušaje imali su Wague i Ndockyt, dok su u nastavku opasni bili Fruk, Pršir, kao i novopridošli napadač Vujnović, ali bez promjene početnog rezultata.

Gosti su svoj prvi udarac u okvir gola upisali 20-a minuta prije kraja, u završnici je imao dobru priliku i Dario Špikić, no njegov udarac otišao je iznad grede.

I onda se u sudačkoj nadoknadi ukazao Mislav Oršić...

Nakon kratkotrajne VAR provjere pogodak je potvrđen, a ubrzo je stigao i kraj susreta. [VIDEO

Gorici je ovo četvrti uzastopni poraz i ostala je na pet bodova u osam odigranih utakmica.

Novi trener Angelovski još uvijek je na 'nuli', a u idućem kolu na Gradski stadion, prije reprezentativne pauze, stiže Osijek pa će to biti prava prilika da se momčad probudi i izađe iz ove krize.

"Moram čestitati dečkima, jer sve ono što smo pripremili smo i odradili. Držali smo Dinamo bez ijedne izrađene akcije i šanse za gol, a s druge strane mi smo imali dvije, tri situacije u kojima smo morali zabiti, naročito onu šansu Vujnovića. Na kraju, Dinamo je postigao taj gol, ali mislim da smo mi zaslužili barem jedan bod i to bi nam bila nagrada za sve ono što smo prikazali. Moramo sada nastaviti ovako raditi i uvjeren sam kako će i rezultat doći brzo," istaknuo je strateg Goricepa dodao: 

"Svaki protivnik je zahtjevan, a mi moramo imati svoj gar, da Gorica bude prepoznatljiva i da mi znamo što trebamo raditi tijekom utakmice. Mi smo protiv Dinama znali što treba raditi, ali nismo imali još malo sreće, koju smo zaslužili. Dolazi nam novi protivnik, Osijek je također kvalitetna momčad, ali ako će moji igrači biti na ovoj razini da možemo do pozitivnog rezultata protiv svakog."

Ovakav poraz ostavlja trag na igračima...

"Normalno je da su tužni, meni ih je žao, ali u život nije bitno hoćeš li pasti, nego kako ćeš brzo ustati nakon tog pada. Vjerujem u njihov karakter, stvarno dobro rade na treninzima i odradili su utakmicu sve kako smo i dogovorili. I dalje mislim da za sve ono što smo pokazali kroz utakmicu da smo trebali biti nagrađeni jednim bodom, ali sada se već moramo spremati za iduću utakmicu," zaključio je Angelovski. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli