Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Vjerujemo u proces, imam sada neke bolje spoznaje o igračima

08.02.2021. / Damir Žbulj

Gorak okus prošlotjednog poraza u Varaždinu nogometaši Gorice pokušat će isprati u obližnjoj Koprivnici, u ponedjeljak od 18 sati u sklopu 20. kola HT Prve lige.

"Dojmovi su se slegli, napravili smo analizu i razgovore s igračima. Svjesni smo da smo mi propustili priliku uzeti bodove i da smo svojim propustima u zadnjih 20-ak minuta utakmicu odveli 'na mlin' Varaždina. Mislim da smo neke stvari malo zaboravili, ali smo i dalje pozitivni. Koncentrirani smo na rad i proces i uvjeren sam kako će to pomalo sjesti na svoje mjesto," osvrnuo se trener Gorice Siniša Oreščanin.

"Došli su nam i neki novi igrači i možda ljudi moraju biti svjesni kako smo mi ovdje tek mjesec dana, a bilo je svega, od ozljeda do kartona. Imamo sada neke bolje spoznaje o igračima. Možda malo nedostaje bodove s obzirom na našu izvedbu, ali se ne opterećujemo time i vjerujemo u proces," dodao je strateg turopoljskog prvoligaša.

U prvom međusobnom ovosezonskom okršaju na gostovanju u Koprivnici Gorica je golovima Ognjena Mudrinskog dobila 2:1, ali je Slaven Belupo uzvratio na velikogoričkom Gradskom stadionu, u snježnim uvjetima slavio je 0:1.

"Vjerujemo kako će momčad izgledati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo," naglasio je Oreščanin.

Nasiru Moro propušta još jednu utakmicu zbog suspenzije, problema s ozljedama ima sve manje, ali je još uvijek izvan stroja kapetan Kahlina. No, u sastavu bi se mogli naći i liberijski napadač Sylvanus Nimely te lijevi bočni Cheick Keita, porijeklom iz Malija, koji bi trebao biti zamjena za Marijana Čabraju, novog igrača zagrebačkog Dinama.

Ugovor s Dinamom potpisao je i Dario Špikić, ali će do kraja sezone braniti boje svoje Gorice.

"Slaven Belupo ima svoj identitet, trener Stipić ima jedan specifičan način vođenja momčadi. Imaju identitet agresivne momčadi, pogotovo na domaćem terenu, koja ima svoj način igre, koja ima svoje mehanizme i očekujem tešku utakmicu," najavio je gostovanje.

"Nadamo se kako ćemo još poboljšati neke stvari, vrijeme je da razdoblje naše dobre igre traje još dulje. Koprivnica je teško gostovanje svim klubovima u HNL-u," jasno je poručio za kraj Oreščanin.

Gorica je i dalje na trećoj poziciji ljestvice s 33 osvojena boda, no, Rijeka je nakon preokreta kod Lokomotive stigla na tri boda zaostatka, uz jednu odigranu utakmicu manje. Farmaceuti su ove sezone skupili 20 bodova i trenutno su na sedmoj poziciji sa sedam bodova prednosti ispred posljednje Istre 1961.

"Gorica je danas moderna i inovativna organizacija. Shvatili su da biti ‘cool’ znači biti uspješan, da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama i tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na terenu i izvan njega. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu," pohvalio je Tomislav Stipić svog idućeg suparnika pa najavio okršaj s Goričanima: 

"Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu, jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi. Moramo biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu. Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice."

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 20 +29 45
2. Osijek 20 +18 45
3. HNK Gorica 18 +13 33
4. Rijeka 17 +2 30
5. Hajduk 19 -4 23
6. Šibenik 19 -4 21
7. Slaven Belupo 18 -4 20
8. Varaždin 20 -14 19
9. Lokomotiva 19 -18 15
10. Istra 1961 18 -18 13

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli