Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Prva želja mi je da ostanemo kompletni i da se nitko sada ne proda

04.01.2021. / Damir Žbulj

Na velikogoričkom Gradskom stadionu predstavljen je Siniša Oreščanin, novi trener HNK Gorica, koji je brzinski morao uskočiti na mjesto Valdasa Dambrauskasa i odmah krenuti s pripremama za nastavak sezone.

"Prvi dojmovi su baš onakvi kako sam sve i zamišljao. Nisam nešto slatkorječiv tip, ali naišao sam stvarno na jednu toplu dobrodošlicu, na jedno zajedništvo koje se vidi na svakom koraku. Prvi dojam je baš dobar," naglasio je 48-godišnji stručnjak, koji je posljednji trenerski posao imao u splitskom Hajduku.

-->> Valdas se oprostio od igrača, Niko predstavljen na Poljudu: Kahlina nam ne treba, Lovrić je preskup za Hajduk

Turopoljski prvoligaš trenutno je na trećem mjestu ljestvice, sa samo četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom.

"Gorica može biti zadovoljna i ponosna na ono razdoblje prije, ali zaista ova zadnja polusezona je bila jedan iskorak. Sigurno zahvaljujući i treneru Valdasu, koji je radio jako dobar posao."

"Kad sam prihvatio ovaj posao to mi je bio i izazov. Cilj je ostati na istoj razini i probati napraviti još jedan korak prema naprijed!"

"Ljestvica je podignuta. Moja želja je da ostanemo kompletni, da se nitko sada ne proda, makar je to u ovom trenutku upitno. Znamo kako klub funkcionira, tako mi je to i predočeno na dolasku i s time sam se i služio. ma tako funkcioniraju manje više svi klubovi u Hrvatskoj. Želja mi je da ostanemo na okupu i da onda lakše krenemo u 'fajt' za one ciljeve koji su pred nama," naglasio je Oreščanin.

-->> Tektonski poremećaj u HNK Gorica: Nikoličius odlazi u Hajduk, Dambrauskas u Bugarsku

Nije želio govoriti o konkretnim potezima, tražio je naravno da prvo detaljno upozna momčad, no, može se očekivati kako će Gorica pod njegovim vodstvom izgledati slično kao i pod Dambrauskasom.

"Radije bih da mi date malo vremena, barem tjedan, dva dana, kako bismo prošli ove pripreme i da osjetim malo momčad. Moj stil je možda sličniji Valadasovom, ali ne bih se vezao za nikakve stilove, želim prvo upoznati igrače, njihovu komunikaciju i onda vidjeti zahtjeve koje ćemo stavljati pred njih. Vidjet ćemo njihovu reakciju i onda ćemo u hodu tražiti najbolja rješenja, u kojima će se prvenstveno igrači najbolje osjećati, a onda da to na najbolji mogući način prikazuju kroz ekipu."

Oreščanin je iz Sesvetskog Kraljevca, novo radno mjesto mu nije daleko.

"Moja žena i sin su sigurno zadovoljni što mi je posao blizu kuće. Ipak, najbitniji je razlog što vidim potentnu ekipu kroz koju se i ja mogu izraziti kao trener, koja će pružiti progresivnu igru, u skladu s modernijim nogometom," zaključio je prije početka prvog treninga s novom ekipom.

-->> Bivši trener Hajduka preuzeo Goricu: Nastavljamo svojim putem, držeći se ranije zacrtanih ciljeva i ambicija

Gorica će prvi tjedan priprema odraditi na svojim terenima, a u planu je i odlazak u Medulinu. Prvi izazov na rasporedu je 19. siječnja u Puli kod Istre 1961, a samo četiri dana kasnije igra se veliki derbi s Dinamom na Gradskom stadionu.

Dan prvi: ✅

Posted by HNK Gorica on Monday, January 4, 2021

Podijeli