Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Poraz od Varaždina mi je ostavio najveći ožiljak, a utakmica s Rijekom nas je osvijestila

10.04.2021. / Damir Žbulj

Nakon četiri uzastopne utakmice bez pobjede vrijeme je da naš turopoljski prvoligaš ponovno nekog svlada. Dolazak Varaždina na Gradski stadionu, u subotu do 17 sati, idealna je prilika za to.

Varaždinci su na pretposljednjem mjestu na ljestvici, zadnji put su slavili prije gotovo dva mjeseca u Puli, ali su sva tri boda uzeli i u posljednjem međusobnom okršaju s Goričanima, još tamo na otvaranju veljače, na početku mandata Siniše Oreščanina, u njegovoj četvrtoj utakmici na klupi Gorice.

"Varaždin nas je prošlu utakmicu pobijedio i to je nakon mog dolaska u Goricu utakmica koja mi je ostavila najveći ožiljak. Kontrolirali smo dvoboj 70 minuta i onda su oni preokrenuli rezultat," prisjetio se strateg Gorice.

Trebalo bi im se za to revanširati...

Nakon toga njegova ekipa zaredala je devet utakmice bez poraza, ali su nakon toga stigli okršaji s Dinamom i Rijekom, koji nisu završili s pozitivnim ishodom.

"Poraz od Rijeke nije nam dobro sjeo, definitivno! Njihova pobjeda je zaslužena, iskoristili su 'iskakanja' izvan našeg dogovora. Nema nikakvih dvojbi da je konačni ishod zaslužen. Izvukli smo niz pouka, imali smo i dobrih stvari i veseli nas da nismo odustali od svoje igre i da smo skoro uspjeli preokrenuti rezultat..."

"Definitivno te takva utakmica i osvijesti, da neke stvari popraviš i da ideš dalje ponovno onako kako si zamislio i da to sve bude bolje," dodao je Oreščanin.

Prije dvoboja s Rijekom nije sve bilo idealno. Lovrić, Babec, Špikić, Krizmanić, Doka i Junior bili su na reprezentativnim okupljanjima, Dvorneković i Musa nisu imali pravo nastupa, trebalo je pronaći zamjenu za Suka...

Sada je ipak situacija s kadrom puno bolja, iako neće biti suspendiranih Jovičića i Nimelyja.

"Ne volim to, niti osobno niti kod igrača, izvlačiti se na neke stvari koje su bile činjenica. Ali prije Rijeke smo praktički imali jedan trening s ekipom. Gorica je imala jako puno reprezentativaca, što nas jako veseli, ali s druge strane to je bio deficit za utakmicu s Rijekom."

"Međutim, ipak te stvari ulaze u 'odrastanje' kluba!"

"Imamo svojih unutarnjih problema, kojih ne spominjemo puno. Bit ćemo do početka iduće sezone bez Suka, imamo kartoniranih, ali ne odustajemo do svojih razmišljanja i načina igre. Mislim da nas niti onakav poraz od Rijeke ne može 'pošemeriti', rekli smo to odmah i nakon te utakmice," naglasio je Six.

Gorica je i dalje na sjajnoj trećoj poziciji s 48 osvojenih bodova, ali Riječani imaju sada samo šest manje, a tu je i Hajduk, koji zaostaje osam bodova i ima utakmicu manje.

"Za Varaždin smo imali normalnu pripremu. Malo nas je poremetio onaj snijeg, ali mislim da neće to imati utjecaja. Oni imaju svoje probleme, bore se za svaki bod, za ostanak u ligi."

"Sigurno je kako smo svjesni kvalitete Varaždina, imaju dosta iskusnih igrača. Moj kolega Kastel dosta rotira ekipu, traži svoju formulu. Protiv Slaven Belupa nisu izgledali loše, ostali su bez pobjede u zadnjim minutama. Očekujem jednu pravu prvenstvu utakmicu i protivnika koji se bori za opstanak i traži svoju 'slamku spasa' i vrijedne bodove," poručio je Oreščanin.

U subotu još Šibenik dočekuje Rijeku, dok će u nedjelju na teren Lokomotiva i Dinamo, Hajduk gostuje u Puli, a Osijek u Koprivnici.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 26 +41 61
2. Osijek 27 +28 61
3. HNK Gorica 27 +17 48
4. Rijeka 27 +1 42
5. Hajduk 26 +3 40
6. Šibenik 27 -10 27
7. Slaven Belupo 27 -10 26
8. Istra 1961 27 -19 24
9. Varaždin 27 -24 23
10. Lokomotiva 27 -27 20

 

Podijeli