Novosti Sport Događanja

Oreščanin očekuje zahtjevnu utakmicu s Koprivničancima: Ovo je još jedan dobar izazov za sve nas

16.04.2021. / Damir Žbulj

Voda još nije u potpunosti došla do grla, ali velika prednost turopoljskog prvoligaša na trećoj poziciji ljestvice HT Prve lige poprilično se istopila.

Dvoznamenkastu razliku Rijeka je svela na samo četiri boda minusa, dok Hajduk na petom mjestu ima šest bodova zaostatka, ali i utakmicu manje.

Ekipa Siniše Oreščanina je u prvenstvu bez pobjede pet utakmica u nizu i protiv Slaven Belupa, u petak na Gradskom stadionu od 18.05 sati, osvajanje punog plijena je imperativ.

Sigurno je toga svjestan i strateg Gorice, pogotovo nakon remija bez golova s Varaždinom u prošlom kolu.

"Atmosfera je dobra. Ipak je riječ o karakternim momcima. Zadovoljni smo s pripremom za idući izazov."

"Utakmica protiv Varaždina nije bila dobra, bila je nesadržajna, malo spora i neke stvari koje smo dodatno analizirali nakon Rijeke možda su naši igrači predoslovno shvatili i previše su razmišljali o njima. One dobre stvari protiv Rijeke su možda zanemarili. No, pozitivni smo i jedva čekamo utakmicu," poručio je Oreščanin.

Koprivničanci su posljednja četiri uzastopna susreta remizirali, u zadnja dva kola s Hajdukom i Osijekom. Bez prvenstvenog slavlja su još od kraja siječnja, ali slavili su i u posljednjem gostovanju na Gradskom stadionu, početkom prosinca prošle godine.

"Slaven Belupo i Gorica su uvijek igrali utakmice s manje golova, bile su to dramatične utakmice, teške. Oni su iskusna, izbalansirana ekipa. Pokazali su svoju vrijednost i u posljednjim utakmicama protiv Hajduka i Osijeka. U Veliku Goricu sigurno dolaze spremni i željni naplatiti svoju dobru formu," smatra trener pa dodaje:

"Moj kolega Stipić je temperamentan, unio im je taj neki 'germanski štih', da nikad nema predaje. Očekujemo sigurno zahtjevnu utakmicu, očekujem nadigravanje iz kojeg ćemo mi izvući više od njih."

Zbog kartona na raspolaganju mu nije Nasiru Moro, Suk će još neko dulje vrijeme biti van stroja, a nedostajat će mu i Steenvoorden.

"Ne želimo to potencirati, ali znamo sve u kakvom smo stanju. Nemamo Joeyja Suka, imali smo neke problema nakon one reprezentativne pauze, čekamo sada još neke dijagnoze, Steenvoorden nam je sigurno bolestan, njega neće biti. Nećemo biti kompletni, ali imamo širok kadar, dečki su dobro radili na treninzima i ovo je još jedan dobar izazov za sve nas. Koga nema, bez njega se može i mora," jasan je bio Oreščanin.

POLUFINALE KUPA NA MAKSIMIRU KRAJEM TRAVNJA

U petak još utakmice 29. kola igraju Varaždin i Šibenik, dok se na Poljudu igra derbi Hajduka i Osijeka. Rijeka u subotu dočekuje Lokomotivu, dok će u nedjelju kod lidera gostovati Istra 1961, poslije senzacionalnog prolaska u finale Kupa preko Rijeke.

Poznato je i kada će Gorica igrati svoje povijesno polufinale Kupa kod Dinama. Nakon ispadanja Plavih u četvrtfinalu Europske lige od Villarreala 'oslobodio' se termin krajem ovog mjeseca, 28. travnja od 18 sati na Maksimiru.

Velikom finalu 19. svibnja domaćin je Velika Gorica!

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 27 +43 64
2. Osijek 28 +28 62
3. Gorica 28 +17 49
4. Rijeka 28 +2 45
5. Hajduk 27 +4 43
6. Slaven Belupo 28 -10 27
7. Šibenik 28 -11 27
8. Istra 1961 28 -20 24
9. Varaždin 28 -24 24
10. Lokomotiva 28 -29 20

 

Podijeli