Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Moramo se spustiti na zemlju, ne ja osobno...

10.04.2021. / Damir Žbulj

"Utakmica se igra za golove," na otvaranju je analize remija s Varaždinom rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin.

"Neke stvari poslije poraza od Rijeke smo ispravili. Nismo primili gol, to je bilo ok. Prema naprijed smo i napravili nekoliko prilika, alit o je trebalo biti konkretnije. Imali smo i 'plan B', no, prema kraju utakmice uhvatila nas je nervoza. Nismo okretali stranu, olakšali smo protivniku, bilo im se lakše braniti..."

Oreščanin kaže da nije nezadovoljan...

"Mislim da je dosta ovakvih utakmica bilo i jesenas. Nisam ja nezadovoljan, neke stvari su bile dobre, a neke ćemo sigurno popraviti. Moramo se spustiti na zemlju, ne ja osobno. Čeka nas još puno do kraja, nema lakog rasporeda. To su gluposti. Povlače se kroz medije neke floskule, nismo mi u prošlom ciklusu igrali loše. Možda je utakmica protiv Rijeke bila lošija. Nećemo sigurno klonuti, ostat ćemo pozitivni i sigurno ćemo popraviti našu sliku i našu igru."

Goricu u travnju čeka polufinale Kupa s Dinamom, ali i važni okršaji u borbi za treću poziciju. Ciljevi su s razlogom postavljeni visoko.

"Vidim da sve ovo utječe na igrače. Oni nešto 'gonjaju'. Još uvijek ovisimo sami o sebi. Imamo još osam kola i ako se budemo skupili, ako budemo ponizni, mislim da nam to sad pomalo fali, onda možemo ostvariti cilj kojeg smo si zadali," smatra strateg Gorice. 

Iduću priliku za prekid prvenstvenog niza bez pobjede je u idućem kolu doma protiv Slaven Belupa. Slijedi gostovanje u Šibeniku pa domaći dvoboj s Lokomotivom i susret u Puli s Istrom 1961, a prije nego krene 'luda' završnica sezone i okršaji s Osijekom, Hajdukom, Dinamom i na kraju Rijekom, u posljednjem kolu.

Podijeli