Novosti Sport Događanja

Olimpijski pobjednik još jednom na treningu s judokama Fujija i Pinkyja: Neizmjerna čast i zadovoljstvo...

10.03.2020. / Damir Žbulj

Olimpijski pobjednik Satoshi Ishii, koji se već neko vrijeme udomaćio u Hrvatskoj, ponovno je posjetio naš velikogorički Judo klub osoba s invaliditetom Fuji.

Iako se Japanac s hrvatskom putovnicom sprema za nove sportske izazove, kao MMA borac u ekipi pod trenerskom palicom Mirka Filipovića, pronašao je vremena kako bi svoje veliko znanje još jednom podijelio s Fujijecima i Pinkyjevcima.

"Ovo je najveća potvrda našeg rada, kad jedan olimpijski pobjednik još jednom sam predloži da dođe na trening i nešto nam pokaže. Velika je to stvar." poručila je Marina Drašković, osnivačica i trenerica u Fujiju.

"Bila je ovo velika čast za naše judoke i najveća potvrda njihovog rada. Ishii je prepoznao naše vrijednosti, svidjela mu se jako atmosfera u Fujiju i želio nas je još jednom podržati. Jigoro Kano, osnivač juda, bio bi ponosan da vidi svu dobrobit prilagođenog juda i koliko ova inkluzija pridonosi društvu. Držimo se njegovih principa, jer usavršavajući sebe pridonosimo društvu u kojem živimo," dodala je Marina.

"Svi su ovdje željni učenja i htio sam još jednom pomoći," rekao je na Ishii, koji je trenirao s grupom djece s cerebralnom paralizom, kao i njihovim 'pomagačima' iz judo kluba Pinky.

"Neizmjerna čast i zadovoljstvo je bilo po drugi puta trenirati s olimpijskim prvakom i nešto naučiti," poručili su u glas oduševljeni Fujijevci.

Sigurni smo kako ovo nije zadnji put da je veliki majstor Satoshi Ishii došao u Veliku Goricu.

Podijeli