Novosti Sport Događanja

Okupljanje mladih reprezentacija u našem gradu: Pozive dobili Luka Vrzić, Juraj Frigan i Mihael Kelava iz Nogometne škole HNK Gorica, Kasumović dobio pretpoziv

08.03.2024. / Damir Žbulj

Nakon sramotnih izjava Roberta Jarnija uoči utakmice Betisa i Dinama te njegove smjene, na mjesto izbornika U-17 hrvatske reprezentacije stigao je Marijan Budimir, koji također u svojim planovima ima dvojicu igrača kadetske momčadi Gorice...

Luka Vrzić dobio je poziv, a Fran Kasumović pretpoziv za U-17 reprezentaciju Hrvatske koju ovog mjeseca u Portugalu očekuju kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska će tom prilikom odmjeriti snage s Njemačkom, 20. ožujka, Portugalom, 23. ožujka, i Republikom Irskom, 26. ožujka.

"Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem", poručio je novi izbornik hrvatskih kadeta, 43-godišnji Budimir.

Kao igrač je nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Uefine Lige mladeži 2023. godine.

"Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Poziv u hrvatsku U-15 reprezentaciju, koja će u ožujku odigrati dvije prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom, dobili su pak pioniri Juraj Frigan i Mihael Kelava.

Prvi susret je na rasporedu u utorak, 12. ožujka od 16 sati u Sisku, a drugi se igra dva dana kasnije u Petrinji od 11.30 sati.

Okupljanje U-15 reprezentativaca bit će u ponedjeljak, 11. ožujka u Velikoj Gorici, a četiri dana kasnije sastat će se i U-17 selekcija.

Spomenimo i kako je poziv za U-19 reprezentaciju Srbije dobio i Đuro-Giulio Đekić, koji će u Portugalu igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo, protiv Danske, Grčke i domaćina Portugala.

Podijeli