Novosti Sport Događanja

Okršaj neporaženih: Kurilovec protiv Gorice na Udarniku brani trofej Kupa NSZŽ-a

22.09.2020. / Damir Žbulj

Na Udarniku se u utorak od 16.30 sati igra finale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Naslov pobjednika brani Kurilovec, koji je lani u borbi za trofej svladao kombiniranu momčad Gorice.

U reprizi prošlosezonske završnice suparnik će ponovno biti naš turopoljski prvoligaš, koji je prije nekoliko dana protiv Istre prekinuo svoj prvenstveni pobjednički niz. No, i dalje je na vrhu ljestvice s jednakim brojem bodova kao i zagrebački Dinamo.

"Na kraju smo mogli biti sretni s osvojenim bodom, ali mislim kako smo većinu vremena mi kontrolirali utakmicu. Bili smo ljuti na sebe, jer mislim kako smo bolja ekipa, a ispustili smo dva boda," osvrnuo se na prošli dvoboj Dario Špikić, mladi ofenzivac, koji je Puljanima zabio pogodak, a našao se i na popisu izbornika Igora Bišćana za iduće dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske U-21 nogometne reprezentacije.

-->> Krizmanić, Špikić i Čolina ponovno na Bišćanovom popisu

"Idemo svaku utakmicu pobijediti, želimo svaku utakmicu zabiti što više golova," najavio je nove izazove. Gorica u HT Prvoj ligi u subotu gostuje u Osijeku, a 3. listopada na Gradski stadion stiže splitski Hajduk. 

Na drugom kraju grada Perica Vidak radi odličan posao s velikogoričkim trećeligašem. Kurilovec je na vrhu ljestvice s pet pobjeda i jednim neodlučenim ishodom nakon šest odigranih utakmica u novoj sezoni.

-->> Kurilovec golovima Šarića, Sudara i Sedlačeka sredio 'fenjeraša' iz Karlovca

Malo je reći kako ovo finale dočekuju motivirani i kako su spremni za nadigravanje s kvalitetnijim suparnikom.

Strateg Dambrauskas sigurno će ispremiješati sastav i dati priliku onima koji su u otvaranju prvenstva imali manju minutaži ili onim igračima koji se vraćaju nakon ozljeda.

U svakom slučaju, osvajanje trofeja stvar je prestiža i bila bi senzacija kad bi Gorica i ove sezone ostala bez 'kante' Županijskog kupa.

I Kurilovec i Gorica su na temelju plasmana u današnje finale izborili svoje mjesto u Hrvatskom nogometnom kupu te su već i prošli prve prepreke. U šesnaestini finala, koje je na rasporedu 7. listopada, Kurilovec pred svojim navijačima igra protiv Vinogradara, dok Gorica gostuje kod drugoligaša Sesveta.

Ovog četvrtka igra se finale Kupa NSVG za juniore u Vukovini od 17 sati, a igraju Ban Jelačić i Gorica.

 

Podijeli