Novosti Sport Događanja

Okršaj Bikova i Vukova pravi je hrvatski derbi: Igramo dobro u zadnje vrijeme

12.02.2021. / Damir Žbulj

Dok će se Zadar i Split u Omišu pripremati za finale Kupa Kreše Ćosića, Gorica i Cibona  će u Gradskoj sportskoj dvorani u subotu od 14 sati igrati zaostali dvoboj 15. kola HT Premijer lige.

Bit će to veliki derbi hrvatskog prvenstava, jer su obje ekipe u dosadašnjim nastupima upisali tek tri poraza, baš kao i vodeći Zadar.

"Oni su sada izgubili u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića od Zadra u vrlo neizvjesnoj utakmici. Mislim da su jako dobra ekipa, imaju dobre igrače, a dobili su nedavno i novog trenera. Pred njim će se svatko od njih htjeti dokazati i prikazati u što boljem svjetlu u svakoj utakmici pa tako i ovoj koja je pred nama," najavio je Karlo Uljarević, bivši igrač Vukova pa naglasio:

"Mi smo u dobrom ritmu i dobro igramo u zadnje vrijeme. Muče nas neke male ozljede, ali mislim da imamo šanse pobijediti sutra ako budemo pravi i odigramo svi na 100 posto svojih mogućnosti. Treba ući što je moguće bolje u utakmicu i vidjeti gdje nas to može odvesti."

Svoje najbolje igračke dane u Ciboni je proveo i Josip Sesar, danas trener Gorice.

“Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica. Cibona je promijenila trenera pa su shodno tome promijenili malo i način igre. Pokušali smo napraviti 'scouting' kroz ove njihove tri-četiri zadnje utakmice. Iza sebe imaju težak polufinalni susret protiv Zadra, međutim i mi imamo neke svoje probleme u vidu nekih ozljeda. Tek ćemo vidjeti hoćemo li nastupiti u kompletnom sastavu ili ne..."

"Međutim, mislim da trebamo odigrati jednu tvrdu utakmicu i suprotstaviti se Ciboni kao što smo to radili u nekim dosadašnjim utakmicama i vidjet ćemo dokle će nas to dovesti," istaknuo je Sesar.

U prvom ovosezonskom međusobnom ogledu u Draženovom domu, u listopadu prošle godine, slavila je Cibona rezultatom 79:69.

Goričani su u fantastičnom nizu od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda i bilo bi sjajno kad bi se ta serija uspjeha nastavila i u subotu. Dvoboj možete pratiti u prijenosu uživo putem livestreama na HKS TV od 14 sati.

 

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli