Novosti Sport Događanja

Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh

28.09.2017. / Sportska redakcija

Poraz od Varaždina u prošlom kolu nije ostavio prevelikog traga na igrače Gorice koji su se već u susretu protiv Solina vratili na pobjednički kolosijek. Igrači trenera Ivana Preleca u svim su segmentima nadigrali goste koji su u Velikoj Gorici poraženi s 2:0. Pobjedom se Gorica nakon samo četiri dana vratili na prvo mjesto, te s puno optimizma odlazi na nedjeljno gostovanje u Split na noge Hajduku II.

Taktički disciplinirana Gorica

U odnosu na subotnji susret gorički strateg odlučio se na petoricu novih igrača u udarnom elfu (Ljubisavljević, Nakić, Sedlaček, Povoljnjak, Marina) i već tada najavio je kako ćemo gledati neku drugu Goricu. Bio je u pravu jer njegovi su igrači tijekom svih devedeset minuta taktički discipliniranom igrom nadmudrili goste koji su se kući vratili praznih džepova.

-Ja znam koliko ova momčad može i koliko su to karakterni igrači. U ovakvoj seriji utakmici to nije lako, zbog čega toliko i rotiramo unutar momčadi. Bilo je puno lijepih stvari, no ja vam sada kažem kako je ova momčad spremna igrati još funkcionalnije i lepršavije u fazi napada- poslije utakmice nam je rekao zadovoljni domaći trener, Ivan Prelec.

Do pobjede u nastavku

Gosti su bili bolji tek u uvodnih desetak minuta kada su imali izraženiju terensku inicijativu, no bez konkretnih pokušaja prema vratima Kristijana Kahline. Prva je zaprijetila Gorica, ali njihovu pokušaju se spriječio vratar gostiju Marko Čagalj, dok je njegov kolega na vratima Gorice bio siguran u 26. minuti. Bilo je to i sve od gostiju u prvih 45. minuta u kojima je Gorica još zaprijetila preko Maslowskog i Povoljnjaka.

Nastavak je tako donio ono zbog čega se igra nogomet- golove. Gorica je povela u 50. minuti nakon brze akcije koju je pokrenuo Smoljo, nakon čega je brzom tranzicijom lopte preko Maslowskog i Povoljnjaka ona došla do Marina Pejića koji je efektno poentirao za 1:0.

Upravo je Pejić bio arhitekt pogotka za konačnih 2:0. Pobjegao je Pejić s loptom od svojih dvadesetak metara do suparničkog šesnaesterca gdje je pronašao Maslowskog koji je bio egzekutor za otklanjanje bilo kakve dileme oko pobjednika.

-Igrali smo dobro, možda smo se u prvom dijelu malo mučili, no kada smo zabili sve je bilo lakše. Sada idemo u Split po pobjedu. Samo nas to zanima- kaže junak goričke pobjede Marin Pejić.

Utakmica u Splitu igra se u nedjelju od 15 sati, dok u srijedu u utakmici šesnaestine finala Kupa Hrvatske gostuje dubrovački GOŠK.


2. HNL, 8. KOLO
HNK GORICA – NK SOLIN 2:0 (0:0)

STRIJELAC: 1:0 Pejić (50), 2:0 Maslowski (73)
HNK GORICA: Kahlina, Čagalj, Smoljo, Jančetić, Pejić, Ljubisavljević, Nakić (od 70. Šipoš), Maslowski (od 80. Španja), Sedlaček, Povoljnjak (od 55. Zenko), Marina. TRENER: Ivan Prelec
NK SOLIN: Čagalj, Mrković, Tomić, Zoungrana, Perković (od 67. Cicijelj), Ninčević (od 78. Leko), Svalina, Farić, Jurić, Taraš, Luetić (od 67. Ribičić). TRENER: Mirko Labrović

Galerija slika

Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh Odlična Gorica svladala Solin i ponovno preuzela vrh

Podijeli