Novosti Sport Događanja

Odgođeno gostovanje na Poljudu: U srijedu Gorica igra kod Rudeša

30.07.2022. / Damir Žbulj

Zbog obveza Hajduka u trećem kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu gostovanje Gorice na Poljudu, koje je bilo na rasporedu 7. kolovoza, odgođeno je!

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se naknadno, a u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja SuperSport HNL-a, Josipa Breznog, stoji da je HNK Hajduk 29. srpnja dostavio obavijest i odluku Uefe da će se uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu Vitoria - Hajduk, umjesto u četvrtak, 11. kolovoza, igrati u srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 18 sati.

"S obzirom na to da je prva utakmica Hajduk - Vitoria na rasporedu u redovitom Uefinom terminu u četvrtak, 4. kolovoza u 21 sat, igranje prvenstvene utakmice Hajduk - Gorica u planiranom terminu, u nedjelju, 7. kolovoza, dovelo bi momčad Hajduka u situaciju da nemaju optimalne uvjete za pripreme za odigravanje Uefine utakmice na gostovanju u Portugalu.

U tom kontekstu, povjerenik je smatrao opravdanim da se utakmica Hajduk - Gorica odgodi po službenoj dužnosti i tako momčadi Hajduka omogući kvalitetnija priprema za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za Uefinu Konferencijsku ligu

Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica pa je donesena odluka o odgodi.

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se sukladno odredbama Propozicija natjecanja ovisno o mogućim slobodnim terminima i ostvarenim rezultatima klubova u nastupima u Uefinim natjecanjima," navodi se u priopćenju hns-cff.hr.

Momčad Samira Toplaka će u srijedu gostovati u prijateljskoj utakmici kod Rudeša od 18 sati, a umjesto prvenstvene utakmice s Hajdukom, igrači će odraditi trening utakmicu na Gradskom stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli