Novosti Sport Događanja

Odbojkašice iz Habdelića brončane na državnoj školskoj završnici u Poreču: Cure su bile sjajne!

27.03.2023. / Damir Žbulj

Nisu samo odbojkaši OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog ostvarili fantastičan uspjeh na državnoj završnici u Poreču, sjajne su bile i odbojkašice velikogoričke Osnovne škole Jurja Habdelića!

Djevojke sedmih i osmih razreda, uz vodstvo svog profesora tjelesne i zdravstvene kulture Stipe Todorića, osvojile su na kraju treće mjesto i brončanu medalju, na ponos cijele škole, svojih prijatelja i roditelja, svojih obitelji, ali i svojih klubova gdje treniraju odbojku, HOK Gorica i OK Velika Gorica.

I na ponos cijelog našeg grada!

U Poreču su se okupile najbolje odbojkaške osnovnoškolske ekipe iz cijele Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i Hrvatskog odbojkaškog saveza.

"Naše cure su uzele medalju u Poreču! Morali smo se prvo kvalificirati na gradskom i županijskom natjecanju, a na državnoj završnici u skupini smo pobijedili cure iz OŠ Glina i Križevaca," s ponosom nam je javio voditelj ekipe odbojkašica Stipe Todorić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Jurja Habdelića.

"U četvrtfinalu smo pobijedili ekipu OŠ Smiljevac iz Zadra, dok su u polufinalu zaustavljeni od djevojaka iz Ivanca, koje su na kraju osvojile zlatnu medalju!"

Broncu su učenice Habdelića osvojile protiv OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića.

"Cure su bile sjajne, treniraju u našim goričkim klubovima i ovo je za njih bilo jako lijepo sportsko iskustvo. Cijelo natjecanje je bilo organizirano na visokoj razini, a borili smo se protiv ekipa koje su bile sastavljene od djevojaka iz drugih klubova, baš kao što su to bile pobjednice iz Ivanca," dodao je Todorić.

U Poreču su bile mlade odbojkašice iz Zagreba, Splita, Rijeke, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Gline, Požege, Pitomače, Čakovca, Korenice, Belišća, Ogulina, Križevaca, Bedekovčine, Zadra, Daruvara, Vodica, Čepina, Kaštela, a bronca ide u Veliku Goricu, srebro u Vrsar, a zlato u Ivanec.

Osnovnu školu Jurja Habdelića, naš grad i Zagrebačku županiju predstavljale su Antonija Jozepović, koja je bila i kapetanica ove brončane ekipe, Ana Mirenić, Tea Mirenić, Nika Krišto, Norberta Dodić, Ana Gašparac, Vita Trupčević, Franka Mirenić i Eva Josić.

Sigurni smo kako se djevojke u Poreču stekle i nova poznanstva među drugim djevojkama i kako će im ovo biti poticaj da se nastave uspješno baviti odbojkom.

 

Podijeli