Novosti Sport Događanja

Novo odlično izdanje Goričanki za slavlje u Križu

18.10.2020. / Damir Žbulj

Odlično otvaranje nove trećeligaške sezone rukometašice Gorice potvrdile su novom pobjedom!

Goričanke su u prvom kolu slavile protiv druge ekipe Trešnjevke, a maksimalan učinak zadržale su i na gostovanju u Križu kod ŽRK Trnina rezultatom 18:23.

Ponovno su igračice Zorana Pašića do bodova stigle preokretom, ovog puta su suparnice u finišu prvog poluvremena imale tri pogotka viška, nakon šest minuta igre u nastavku bilo je 13:10 za Trninu, no, do kraja dvoboja Gorica prima samo pet golova...

Na krilima sjajne igra u obrani Goričanke sredinom drugog dijela okreću rezultat u svoju korist i prednost više ne ispuštaju. U posljednjih pet minuta ulazi se s najvećih šest golova viška i slavlje biše nije dolazilo u pitanje.

Sjajna je bila Danijela Mihaljević s osam postignutih golova, a čak dva sedmerca nije ni realizirala (2/4). Marija Penava je šest puta bila precizna, Maja Đuričić dodala je četiri komada, Nika Vajdić dva, a po jednom su mrežu protivnica tresle Tara Troha, Sara Trešćec i Ivana Tolić. U sastavu su ovaj put bile još i Marija Lukač, Lukrecija Čurek, Klara Nedić, Lorena Češković, Katarina Brzović i Iva Ivčić.

Kod poraženih prvo ime je bila Viktorija Pomahač sa šest golova. 

U idućem kolu u velikogoričku Gradsku sportsku dvoranu stiže Petrinia.

(Foto: Ženski rukometni klub Gorica)

 

Podijeli