Novosti Sport Događanja

Novi vratar u turopoljskom prvoligašu: Veselim se prvom treningu

30.04.2020. / Damir Žbulj

Turopoljski nogometni prvoligaš pojačao je svoje redove novim vratarom. Bit će to 25-godišnji Ivan Banić, koji dolazi kao slobodan igrač...

Banić je raskinuo ugovor s drugoligašem Rudešom, a vjernost Gorici potpisao je do ljeta 2023. godine.

Karijeru je počeo u rodnom Sinju, u dresu Junaka, a u mlađim dobnim kategorijama nosio je i dres splitskog Hajduka, gdje je proveo devet godine. Kalio se na posudbama u niželigašima NK Primorac 1929 Stobreč, NK Hrvace, NK Imotski, a branio je boje i RNK Split te Dugopolja, prije nego je 2018. stigao u Rudeš, gdje je bio standardni prvotimac, što prošle sezone u HT Prvoj ligi, što ove u drugoligaškom društvu.

"Iznimno sam sretan što sam ovdje. Sve smo uspješno dogovorili, vidi se na svakom koraku da je Gorica organiziran i stabilan klub. Čast mi je što sam postao igrač Gorice i veselim se prvom treningu s novim suigračima. Na meni je da dajem sve od sebe na svakom treningu i da napravim sve da zadovoljim stručni stožer i navijače", poručio je na predstavljanju Banić, koji će na leđima nositi broj 31.

Talentirani vratar je u mlađim uzrasnim kategorijama bio standardni hrvatski reprezentativac, a za U17 selekciju ima 12 nastupa.

Banić u Goricu sigurno nije doveden da bude treći vratar, koji je trenutno 19-godišnji Leon Išek, pa je sasvim izgledan odlazak Ivana Čovića, kojem u svibnju ove godine istječe ugovor.

Kapetan Kristijan Kahlina sigurno ima ambiciju napraviti dodatni vratarski iskorak u svojoj karijeri, međutim, u aktualnoj situaciji i uzdrmanom nogometnom tržištu pogođenom epidemijom koronavirusa pitanje je može li jedan od najboljih vratara HT Prve lige ovog ljeta, u posljednjoj godini važećeg ugovora, pronaći zadovoljavajući inozemni angažman.

Podijeli