Novosti Sport Događanja

Novi uspjesi velikogoričkih atletičara

05.03.2018. / Redakcija

Nakon što je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske Dino Bošnjak u utrci na 3.000 metara otrčao do zlata, u subotu su se za nove uspjehe pobrinule i mlade snage Atletskog kluba Velika Gorica.

U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je dvoransko Prvenstvo za kadete, mlađe juniore i juniore, na kojem su nastupili i članovi Atletskog kluba Velika Gorica te Maraton kluba Velika Gorica.

U kategoriji kadeta u utrci na 1000 metara Borna Čeran je s vremenom 2:47 osvojio zlatno odličje, dok je njegova klupska kolegica Mara Goluža u utrci na 600 metara bila drugoplasirana.

-Odlično je to s obzirom na to da do sada nikada nismo trenirali u dvorani. Bit će to veliki pomak za sve klubove iz ovog okruženja- rekao nam je trener Atletskog kluba Velika Gorica Damir Bošnjak.

Veliki uspjeh postigla je i članica Maraton kluba Velika Gorica, Nina Vuković koja se na utrci od 3 000 metara okitila srebrnim odličjem. Spomenutu dionicu istrčala je u vremenu od 11:30:03.

Sjajan vikend velikogoričke atletika zaokružio je Dino Bošnjak, koji je na „Holjevci“ održanoj u Zagrebu, koja atletičarima služi kao uvertira u novu sezonu otrčao do još jedne pobjede na 10 000 metara. (Dr)

 

Podijeli