Novosti Sport Događanja

Novi poraz Gorice u pripremama za novu sezonu: Čekamo ta dva, tri 'prava' igrača...

02.07.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali treći poraz u četvrtoj pripremnoj utakmici prije početka nove sezone. Nakon Lokomotive i Varaždina, pobjedu je upisala i momčad slovenskog Celja, golovima Iličića u osmoj i Ikwuemesija u 60. minuti dvoboja.

Konačnih 2:1 postavio je Ante Matej Jurić, 15-ak minuta prije kraja.

"Ubijaju nas neforsirane greške. Mislim da znam razlog ili se bar nadam da znam. Noge su jako 'teške', novi princip rada je donio svoje..."

"Mislim da je uzrok umor i da ćemo to otkloniti s osvježavanjem ekipe od idućeg tjedna," misli trener Toplak.

"Mogu biti zadovoljan s ostalim stvarima, jer bio je ovo dvoboj podjednakih momčadi, a oni nam na našu postavljenu obranu nisu ništa napravili. Sve su kreirali nakon naših pogrešaka. Bili smo malo razigraniji u drugom poluvremenu, kad su ušli 'klinci'. Bili smo agilniji, ali sve u svemu znamo što moramo popraviti, a to je točnost u dodavanjima. To su neke tehničke pogreške i to je manji problem nego da su neke taktičke greške..."

"Ima i pozitivnih stvari, imamo zdrav kadar, a iako nije bilo Steenvoordena, Keite i Suka, mislim kako će se idući tjedan oporaviti. Ipak su to tri bitna igrača, koja su nam nedostajala, uz ona još tri kao neka pojačanja koja čekamo. To je onda ipak neka druga ekipa. Dečki rade vrhunski i tu nemam nikakve zamjerke. Nisu naučeni na novi sustav rada, malo ih je to šokiralo. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji čim se malo 'osvježimo'. a Još uvijek čekamo ta dva, tri 'prava' igrača koji bi dali jedan ton više ovoj ekipi," nada se strateg turopoljskog prvoligaša.

Juriću je ovo četvrti pogodak na pripremama...

"Zato je tu. Jednostavno mu je nedostajalo utakmica, nije igrao šest mjeseci, a on je tip igrača koji daje sve od sebe i nagradilo ga je. Još kad 'upije' neke taktičke stvari, jer je ipak napravio veliki iskorak i došao je iz treće u prvu ligu, mislim da će nam biti od koristi."

U ponedjeljak Gorica putuje na Roglu i tamo će se više raditi na taktici i na osvježenju igrača od napornih treninga.

"Siguran sam da ćemo protiv Radomlja u idućoj utakmici biti na boljem nivou i da ćemo konačno pobijediti," zaključio je Toplak.

Gorica je u pripremama pobijedila tek niželigaš Kloštar, a 'generalka' je na rasporedu iduće subote. Nova sezone SuperSport HNL-a počinje 16. srpnja u Osijeku.

Podijeli