Novosti Sport Događanja

Nova međunarodna pojačanja u Gorici

17.02.2018. / Damir Žbulj

Rumunj Victor Astafei i Nigerijac Iyayi Atiemwen nova su pojačanja HNK Gorice prije početka nastavka drugoligaške sezone.

Astafei dolazi iz rumunjskog prvoligaša Sepsi Sf. Gheorghe, u svojoj karijeri ovaj 30-godišnji napadač upisao je 170 nastupa u elitnom razredu rumunjskog nogometa.

Mladi 22 godišnji Atiemwen veći dio svoje karijere proveo je u trenutno prvom klubu turske druge lige Caykur Rizesporu. Iyayi je jedno vrijeme trenirao s Osijekom ali se u Gradskom vrtu nije nametnuo. Igra na poziciji veznjaka, ali i on ima ofenzivne sklonosti.

U zimskom prijelaznom roku ekipu Ivana Preleca pojačali su i povratnik Matija Dvorneković te Gruzijac Giorgi Mchedlishvili.

U Gorici su od stranaca već od ranije Srbin Nemanja Ljubisavljević, Poljak Michal Maslowski, Estonac Henrik Ojamaa...

Mladi Luka Povoljnjak i Petar Lucijan Čurek do kraja sezone ustupljeni su na posudbu u redove NK Kurilovec (Udarnik).

Za novog izvršnog dopredsjednika i sportskog direktora u siječnju je imenovan Litavac Mindaugas Nikoličius i u klubu su jasno iskazali ambiciju ulaska među hrvatske prvoligaše.

Gorica u subotu 17. veljače igra dvije pripremne utakmice na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona. U 11 sati je na rasporedu dvoboj s trećeligašem HAŠK-om, dok će se od 13 sati igrati dvoboj sa slovenskim Brežicama, kad će velikogorički ljubitelji nogometa imati prilike vidjeti i nova pojačanja u akciji.

Nastavak sezone predviđen je za 2. ožujka, u Veliku Goricu dolazi druga momčad Hajduka.

Podijeli