Novosti Sport Događanja

NOGOMETNI VIKEND PRED NAMA: U JŽNL svatko može dobit svakoga

01.11.2019. / Juraj Odrčić

Gorica je u srijedu napravila povijesni uspjeh plasiravši se u četvrtfinale hrvatskog kupa pobjedivši Hajduk. Potpuno zasluženo su naši nogometaši svladali renomiranog protivnika, a isto će pokušati i ove subote u prvenstvenoj utakmici. Ovo je zadnja prvenstvena utakmica protiv „težih“ protivnika, a nakon Hajduka do kraja godine Gorica igra sa momčadima iz donjeg doma. Kurilovec je u prošlom kolu u derbi utakmici pobjedio Maksimir i preuzeo drugu poziciju. Maksimir je svoju utakmicu odigrao ranije i slavio, što znači da nogometaši Kurilovca moraju tražiti povoljan rezultat u Jarunu. Biti će to ponovno derbi kola protiv momčadi koja u svojim redovima ima i prvoligaških, ali i turopoljskih igrača koji su nosili dres Kurilovca.

Naši četveroligaši gostuju. Gradići će svoju seriju pokušati produžiti u utakmici protiv posljednje Save Strmec. Pozitivnim rezultatom Gradići bi zabetonirali svoju poziciju u sredini tablice i bez stresa se pripremali za završetak jesenske polusezone. Ne samo to, pomogli bi i Lukavcu koji je u borbi za opstanak. Napokon je ostvarena ligaška pobjeda, na ljestvici su iza sebe ostavljene dvije momčadi, a iako gostuju, s ovim protivnikom sigurno mogu igrati. Croatia Hrastje je protivnik po mjeri, neuvjerljivi su i Lukavec u ovoj utakmici sigurno može tražiti pozitivan rezultat, odnosno pobjedu.

Borba za vodeće pozicije u JŽNL je u potpunosti neizvjesna i nepredvidiva, svatko dobiva svakog, bez obzira tko je domaćin, a tko gost. Vodeći Polet dočekuje Rakov Potok, momčad koje je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Unatoč tome, Polet je favorit i očekuje se pobjeda domaćina. U subotu će svoju utakmicu u Samoboru odigrati posljednjeplasirani Klas. Samobor ove sezone ne igra ništa posebno, no što tek reći za Klas. Na ovom gostovanju Klas jednostavno ne smije izgubiti jer bi izgubio korak s momčadima ispred. Uglavnom, težak je zadatak pred njima, iako im se nakon odrađenih kartona vraća nekoliko igrača. Lomnica nakon katastrofe protiv Turopoljca na domaćem terenu dočekuje Slogu iz Križa. Domaćinska su momčad, protivnik je po mjeri, Lomnica bi jednostavno trebala dobiti ovu utakmicu kako bi se lagano odmaknula od dna ljestvice. Turopoljac gostuje u uvijek neugodnoj Bedenici gdje je mali i neravan teren i gdje se gosti često ne snalaze.

Ovo kolo u 1. ŽNL Istok otvorit će Milka Trnina i Meštrica. Milka je na domaćem malom terenu dosta neugodna, no kada dolazi u goste, to kao da je druga momčad. Meštrica je u zadnja tri kola pokazala svoju vrijednost i sigurno je sposobna ostvariti pozitivan rezultat na neugodnom gostovanju. Nakon pobjede u Kloštru, Buna će na još jedno gostovanje protiv izravnog konkurenta sa dna ljestvice, Ostrne. Dinamo Hidrel gostuje u Lonji gdje bi za goste svaki bod bio više nego dobar. Mladost iz Obrezine ostvaruje dobre rezultate ove jeseni, a u ovom kolu gostuje u Dubravi koja se u ovoj utakmici mora vaditi sa dna ljestvice, tako da nas sigurno očekuje tvrda utakmica.

Svoju utakmicu u Banovu odigrat će dva Ban Jelačića. Vukovinci se nadaju nastavku pozitivne serije, no ovo će sigurno biti neugodno gostovanje jer Banovo ima bolju momčad nego što to govore rezultati. Mraclin dočekuje ove jeseni neugodan Zvekovac, no ako žele nastaviti borbu za vrh, u ovoj utakmici igra samo pobjeda. Posavec će se u ovom kolu odmarati i snimati buduće protivnike.

Turopolje će lošu polusezonu završiti u Obedišću, a Kupa će derbi prvenstva igrati u subotu u Gaju. Dvije najbolje momčadi su poravnate na vrhu prvenstvene ljestvice, a Kupa ima bolju gol razliku tako da im je neriješeni rezultat dovoljan za jesenski naslov. Međutim, prema najavama, Kupa bez razmišljanja ide na pobjedu.

RASPORED

1. HNL, 14. kolo
Gorica – Hajduk

3. HNL Središte, 11. kolo
Jarun – Kurilovec  

4. HNL Središte, 12. kolo
Sava Strmec – Gradići, Croatia (H) – Lukavec  

JŽNL, 12. kolo
Samobor – Klas, Lomnica – Sloga, Strmec – Turopoljac, Polet – Rakov Potok   

1. ŽNL Istok, 12. kolo
Milka Trnina – Meštrica, Ostrna – Buna, Vatrogasac – Kloštar, Lonja – Dinamo Hidrel, Dubrava – Mladost, Mraclin – Zvekovac, Ban Jelačić (B) – Ban Jelačić (V), Posavec – slobodan

2. ŽNL Istok, 9. kolo
Gaj – Kupa, Mladost – Turopolje      

Podijeli